Tenker nytt

Vakkert, knugende og altoppslukende.

CD: Sjeldent har en tilsynelatende sømløs hybrid av bevrende støy, himmelske lydcollager og smart klangornamentikk kommet gjennom som mer urovekkende, vakker og befriende nyskapende på samme tid.Shining går i fletta på alle tradisjonelle sjangerkonvensjoner, og utfordrer alt fra regulære metalband via samtidsjazz til kontemporær klassisk musikk.

Kontrastspill

Bandet bygger sine komposisjoner over kontrasterende element som samler seg i et frontalangrep på sansene. Ikke ulikt The Mars Volta - uten sammenlikning for øvrig - er det dette dynamiske spillet som skaper stemningene. «Winterreise» innledes av intense, metalinspirerte gitarriff før den åpner seg i svevende og tilnærmet sakrale lydlandskap. Et spill som er betegnende for det meste av innholdet på «Grindstone».

Totalpakke

Shining med multiinstrumentalist Jørgen Munkeby i front, utviser en unik musikkforståelse i måten de håndterer arsenalet av referanser. Selv om bandet lefler med ting som i utgangspunktet krever sin mann å fordøye, er «Grindstone» oppsiktsvekkende umiddelbar - den har en nerve og spenning som nekter å gi slipp på deg når du først blir slukt av dens gåtefulle univers. Å framheve enkeltlåter blir overflødig, «Grindstone» må oppleves i sin helhet. Shining pløyer mark som få andre har utforsket med samme hell. Slippes 29. januar.