Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

- Tenker på døden hver dag

Han tenker oftere på døden etter at hans -yngre bror nylig døde av kreft - og etter terror-angrepene i USA. Dagbladet har møtt kinoaktuelle Bruce Willis (46).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LOS ANGELES (Dagbladet): Bruce Willis har kjøpt en villa til nærmere 70 millioner kroner rett overfor ekskona Demi Moore i skogen i Idaho. Han vil være nærmere sine tre døtre.

- Jeg tror det er lurt å tenke på sin egen død minst en gang hver dag. Ikke på en morbid måte, ikke for at man skal bekymre seg over døden, men fordi det bevisstgjør en på å leve nå og ikke ta noe for gitt, sier Bruce Willis til Dagbladet.

Han hevder at han har hatt den holdningen siden ungdomsårene, da han mistet flere venner i trafikkulykker. Holdningen ble forsterket da broren Robert nylig døde av kreft - og etter terrorangrepene mot USA 11. september.

- Det er ingen som vet hvor lenge du og jeg vil være på denne planeten. Derfor er min ambisjon å gjøre så mye som mulig av det jeg har lyst til her og nå.

- Manuskriptet viktigst

I morgen er han premiereklar i Norge med komedien «Bandits» sammen med Cate Blanchett og Billy Bob Thornton, en snodig trio som reiser rundt i USA for å rane banker på sin egen måte.

Flere har tolket Willis dit hen at det ikke blir mer action i «Die Hard»-stil etter terrorangrepene, men det er ikke snakk om å gå ut av actionhelt-rollen for å spille bare myke og snille typer i morsomme, familievennlige filmer.

- Jeg velger ikke filmer ut ifra hvor mye vold det er i dem. Jeg vil gjøre actionfilmer igjen, hvis manuskriptet er godt. Det må være noe mer enn noen eksplosjoner. Jeg går for de manusene jeg liker, med spennende karakterer, som disse tre typene i «Bandits». Det var en svært morsom film å lage. Vi reiste mye rundt, så det ble en slags roadmovie.

- Komedie er krevende

- Vi lo mye, ikke minst jeg og Billy Bob. Vi kjenner hverandre godt, og deler gleden over situasjonshumor, sier Willis, og forklarer at komedie kanskje er det mest krevende på filmlerretet. Det må være så fordømt ekte, og du må frigjøre deg så mye fra manus. Men det var ikke noe problem med Thornton. Han nekter å øve inn noe annet enn replikkene på forhånd.

De to deler også interesse for musikk. Begge skuespillerne har også egne band, men i motsetning til Thornton har ikke Willis noen musikalske ambisjoner.

- Musikk er en hobby for meg. Jeg vil kanskje lage ei plate en dag, men jeg vil aller helst gjøre det for meg selv og mine venner. Jeg tror ikke jeg ville ha tjent penger på en karriere innenfor musikken. Det er bare for moro skyld.

Gode venner

Bruce Willis og ekskona Demi Moore har fortsatt et godt forhold, etter at de tok ut separasjon sommeren 1998 og til slutt gikk fra hverandre i oktober i fjor etter 13 års ekteskap. De siste årene har vel de to hatt mer oppmerksomhet rundt de private forholdene enn sitt profesjonelle liv.

- Jeg trengte en pause, sa Moore da hun flyttet fra Willis og Hollywood, og ut i skogen, til Hailey i Idaho. Siden har hun gjort minimalt i forhold til sin filmkarriere, og har andre og langt viktigere personlige mål:

- Min drøm er å få et så fint forhold til mine barn at de vil dele sine liv med meg som voksne, har Moore uttalt.

Da «Bandits» hadde premiere i USA stilte de begge på premieren sammen med barna Rumer (13), Scout (10) og Tallulah Bell (6), men Willis nekter å snakke om den private delen av livet sitt. Er han så uheldig at han byr på litt mer, kommer det et lite kremt enten fra representanten fra filmselskapet eller produksjonsselskapet som sitter rett bak.

For ikke å glemme den svære, glattbarberte manageren hans i 60-årene som sitter i helrød cowboyaktig drakt - med imponerende skinnboots - også bak hans rygg, og puster tungt mens han kikker i golvet. Situasjonen føles en smule absurd, og minner mer om en scene i «Bandits» enn en intervjusituasjon på et luksushotell i Beverly Hills.

Døtrene med

Willis har med sine to yngste døtre i filmen, og vi tar sjansen på å spørre hvordan han opplevde det. Willis svarer rolig og kontrollert, med sin alltid like småhese røst:

- Det var enkelt. Det var som å sitte ved kjøkkenbordet hjemme. Det var bare hyggelig og morsomt, sier Willis, som ikke utelukker at de vil være med i andre filmer hvis sjansen byr seg.

- Det bestemmer de selv. De får selv finne ut hva de vil gjøre i livet sitt.

Hele Norges coronakart