- Tenker penger, ikke avis

Tillitsvalgte frykter A-pressen vil legge ned lokalaviser som en følge av Edda-kjøpet.

Må selge: Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen må selge syv lokalaviser for at medietilsynet skal godkjenne oppkjøpet av Edda media.
Foto: Berit Roald / NTB scanpix
Må selge: Thor Gjermund Eriksen, konsernsjef i A-pressen må selge syv lokalaviser for at medietilsynet skal godkjenne oppkjøpet av Edda media. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag kom Medietilsynets avgjørelse om A-pressens oppkjøp av Edda media, og det ble klart at seks lokalaviser, i tillegg til Varden og Demokraten, må selges ut av A-pressen for at medietilsynet skal godkjenne oppkjøpet.

En av avisene som nå legges ut for salg er Rakkestad avis.

- Frykter nedleggelse - Beskjeden kom som julekvelden på kjerringa, sier John Byman, klubbleder i Rakkestad avis, til Dagbladet.

Han frykter nå for eksistensen til den 112 år gamle avisa

- Jeg kan ikke se for meg hvem som skal kjøpe avisa. Selv om vi går i pluss så er det ikke akkurat millionbutikk, så det må være en ildsjel som ønsker å drive avis. Vi kan bare håpe A-pressen holder det de lover og finner en solid eier i løpet av seks til ni måneder som trygger avisa og arbeidsplassene våre.

- Tenker penger, ikke avis - Stoler du på at de gjør det?

- Nei, jeg gjør ikke helt det. Jeg synes A-pressen tenker penger og ikke avis. Det er ikke så nøye hva de eier så lenge omsetninga er på 7 milliarder. Det er synd, for leserne mister mangfoldet når de små avisene blir borte. For meg spiller det ingen rolle hvem som eier oss så lenge vi får lage ei god avis i Rakkestad.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer