Tenner på 50-tallet

- Sjekk Elvis, da, kommer det fra bordet vi passerer på vei inn på Beach Club på Aker Brygge i Oslo. Men det er ikke Elvis. Det er Vidar Busk som er ute og promoterer den nye plata si.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Og beskyld ikke denne mannen for å ha høy brylsleik og svart skinnbukse som PR-gimmick. Nei, ifølge rockabillyen selv har vi med en ekte og oppriktig femtitallsfreak å gjøre.

Sånn har han vært siden han var guttunge. Busk tviholdt på sitt image, selv om han måtte tåle en del mobbing på hjemstedet Langesund i Telemark.

Endelig dame

- Det ble ikke mange damer på meg. Utseendet slo ikke helt an. Men det skjønte jeg ikke da, flirer Busk.

Men nå har 28-åringen endelig funnet kvinnen i sitt liv. En ekte åndsfrende, med samme store kjærlighet til femtitallet. Kjæresten Hilde Marstrander er moteredaktør i Elle og en viktig partner i videreutviklingen av imaget hans. Hun designer silkedressene hans. Og hun har designet coveret på hans nye CD.

- Hvorfor så begeistret for femtitallet?

- Jeg liker positiviteten. Jeg liker alt. Det er så mye underholdning i femtiåras Hollywood-glamour, sier Busk, og tenner en Lucky Strike mens han tygger tyggis på tidsriktig femtitallsvis.

- Femtiåras motebilde er utrolig visuelt og ekstravagant. Det er stor forskjell på kjønn. Menn er menn og kvinner er kvinner. Det er en deilig motreaksjon til det androgyne, synes Marstrander.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer