Tenner på 50-tallet

- Sjekk Elvis, da, kommer det fra bordet vi passerer på vei inn på Beach Club på Aker Brygge i Oslo. Men det er ikke Elvis. Det er Vidar Busk som er ute og promoterer den nye plata si.

Og beskyld ikke denne mannen for å ha høy brylsleik og svart skinnbukse som PR-gimmick. Nei, ifølge rockabillyen selv har vi med en ekte og oppriktig femtitallsfreak å gjøre.

Sånn har han vært siden han var guttunge. Busk tviholdt på sitt image, selv om han måtte tåle en del mobbing på hjemstedet Langesund i Telemark.

Endelig dame

- Det ble ikke mange damer på meg. Utseendet slo ikke helt an. Men det skjønte jeg ikke da, flirer Busk.

Men nå har 28-åringen endelig funnet kvinnen i sitt liv. En ekte åndsfrende, med samme store kjærlighet til femtitallet. Kjæresten Hilde Marstrander er moteredaktør i Elle og en viktig partner i videreutviklingen av imaget hans. Hun designer silkedressene hans. Og hun har designet coveret på hans nye CD.

- Hvorfor så begeistret for femtitallet?

- Jeg liker positiviteten. Jeg liker alt. Det er så mye underholdning i femtiåras Hollywood-glamour, sier Busk, og tenner en Lucky Strike mens han tygger tyggis på tidsriktig femtitallsvis.

- Femtiåras motebilde er utrolig visuelt og ekstravagant. Det er stor forskjell på kjønn. Menn er menn og kvinner er kvinner. Det er en deilig motreaksjon til det androgyne, synes Marstrander.

Surfer videre

Og skal vi tro Busk og Marstrander er femtitallet på full fart inn igjen, i nittiåras resirkulering av tidligere stilarter. I alle fall har Vidar Busk en «Grease»-bølge å surfe på når han slipper «I Came Here To Rock» på mandag. Håpet er å overgå suksessen fra forrige CD, kritikerroste «Stompin' Our Feet With Joy», som har solgt oppunder 8000 eksemplarer.

- «Stompin' Our Feet» var blues på bluesens premisser. «I Came Here To Rock» er mer allsidig. Den er femtitallet, sier Busk, som håper å nå ut til et bredere publikum med denne utgivelsen.

Også denne gangen har Busk samarbeidet med sin musikalske far, munnspilleren Rock Bottom. Busk spilte med Bottom og hans Silver King Band i Florida, da han som 16-åring dro over med gitaren for å leve og lære blues. De første sceneopptredenene Busk har på programmet etter mandagens platelansering er Notodden Blues Festival, Varangerfestivalen og Hell Blues Festival.

<B>50-TALLS:</B> Rockabillyen Vidar Busk og moteredaktør Hilde Marstrander er fullstendig oppslukt i femtitallet. Marstrander har designet coveret på kjærestens nye plate &#171;I Came Here To Rock&#187;, som slippes på mandag.