Tente Oslo

EGERTORGET (Dagbladet): Det svingte av ville hhh... himmerik da Mulens Portland Combo ga alt for Frelsesarmeen. Julehandelen på Karl Johan stoppet opp og 21 500 kroner fant veien til den svarte gryte.

Gårsdagens julemusikantkonsert ga en varmebølge som tinte opp alle som ble fanget inn i musikken. Mange som ga penger, gjorde det på én betingelse:

- Fortell hvem denne gjengen er. Det svinger helt sinnssykt.

Og svaret er enkelt: Mulens Portland Combo, et band - eller snarere et kollektiv - som i går besto av Rolf «Mulen» Karlsen, Freddy Dahl, Jan Erik Salater og Carsten Loly.

- 78 menn og kvinner har vært innom bandet. Kjernen består av 25 musikere. Varemerket er blues, soul og rock, sier Mulen, som gjorde et så godt inntrykk at gjengen ble hyret til å spille for 21 damer i et 40-årslag bitte lille nyttårsaften.

- Men ikke skriv det i avisa, for sånne spillejobber får vi ikke lov av konene våre å gjøre.

Vokalist Carsten Loly tok på seg en signalgrønn slumsøstervest og sang og jogget rundt blant publikum og brukte bøssa som rytmeinstrument.

Beløpet som Mulens Portland Combo samlet inn er øremerket Frelsesarmeens arbeid i det utarmede Moldova. I fjor sendte armeen flere vogntog med mat og nødhjelp til det lille landet med en befolkning på størrelse med Norges. Men der stopper sammenlikningen, for landet er blant verdens fattigste.

- Disse pengene betyr utrolig mye for vårt arbeid i Moldova, sier oberstløytnant Otto Brekke:

- Omregnet i moldovske lei kan man gange beløpet med ti: altså tilsvarende 215 000 kroner. Det skal komme godt med, sier Brekke.

TINTE PUBLIKUM: Vokalist Carsten Loly fikk tenning av å spille ute for Frelsesarmeen.