Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tente Spektrum med «Pyroman»

Mark Knopfler & co starter like sommerdovne som oss i salen, og livlig blir det aldri på scenen i Spektrum. Men det er utrolig hva én ny låt kan gjøre med en ellers temmelig forutsigbar konsert.

Med «Pyroman» tenner Knopfler og hans seks medmusikere virkelig publikum (ja, det er et billig poeng, men likevel), toppet med en Glenn Worf som behandler bassgitaren sin som en sprettball og slipper den i gulvet med et brak. Jøss, det er jo litt liv i gutta likevel...

Valuta for pengene

Da har gitarguruen fra Glasgow og hans solide beite av musikere - anført av medgitaristene Mike Henderson og Richard Bennett - tonet ned med en akustisk «Done With Bonaparte», samt «Wag The Dog» (fra filmen med samme navn) og «Baloney Again» i konsertens fineste avdeling. Vi begynner å like oss mye bedre.

Med ekstranumrene «Brothers In Arms» og «Money For Nothing» - først i en underlig versjon med Knopfler på National Steel Guitar (den fra platecoveret, dere veit...), en lang trommesolo og til slutt samme låt i normal versjon - blir det endelig full brann i fanleiren. Stemningen fortsetter på «So Far Away» og gir seg først etter at «Local Hero» er tonet ut. To timer og 15 minutter er gått siden Knopfler ringte kongen («Calling Elvis») og fortsatte med «Walk Of Life» helt oppskriftsmessig.

Greit nok. Og så til det store poenget. Både «Walk Of Life» og tre av ekstranumrene er fra en 16 år gammel plate med et band som kalte seg Dire Straits og ble oppløst i 1993, den siste fra en 18 år gammel film. Har virkelig ikke Knopfler mer å by på enn dette i 2001?

Stort spenn


Trolig ikke. De som oppdaget Mark Knopfler etter Dire Straits, gikk nok dukknakket hjem etter konserten i går - men så var det nok til gjengjeld svært få av dem i Spektrum. De fleste var kommet for å høre de gamle, gode Dire Straits-sangene og ikke soloartisten Mark Knopfler, som har vist seg å være relativt kjedelig på plate.

Det er litt snodig, men også typisk, at ikke flere enn fire av låtene er hentet fra fjorårets cd «Sailing To Philadelphia», som har passert hele 160000 solgte i Norge. Men nettopp det store spennet fra Dire Straits via filmmusikk til Knopfler solo, gjorde sommerkvelden ganske ok; selv om han ikke akkurat smilte om kapp med sola der ute. Han blir nok aldri noen humørspreder, Mark Knopfler, men han er en knakende god gitarist.

<B>MYE GAMMELT:</B> Mark Knopfler (51) er kongen av gitarpludring, og hans store fortrinn er hans lett gjennkjennelige gitartone. Gårsdagens konsert i Oslo Spektrum startet slapt, men avsluttet med en kanonade av gamle Dire Straits-hits.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media