Teologisk komikk

Det er mye humor når David Eagleman beretter om det som kan vente oss etter at jordelivet er slutt.

HANDLEKRAFTIG SKAPER: Den patriarkalske Gud i paradiset er bare én av David Eaglemans mange varianter av hva som venter oss. Maleriet viser Paulus' omvendelse av Michelangelo i Cappella Paolina. Foto: SCANPIX
HANDLEKRAFTIG SKAPER: Den patriarkalske Gud i paradiset er bare én av David Eaglemans mange varianter av hva som venter oss. Maleriet viser Paulus' omvendelse av Michelangelo i Cappella Paolina. Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ukas bokanmeldelser

BOK: «I livet etter døden, i sine tilfeldige undersåtters varme selskap, finner Gud seg godt til rette, som en bestefar som ser nedover det lange feriebordet på alt sitt avkom og føler seg stolt, ansvarlig på et vis, og litt overrasket.»

Dette vakre og forsonende bildet av en paradisisk himmel med en mild og god Gud, er ett i førti korte beretninger om det som kan tenkes å vente oss etter at jordelivet er slutt. Briten David Eagleman tilbyr en humoristisk, innsiktsfull, kunnskapsrik og til dels meningsfull variasjon over mulige og umulige svar på det siste spørsmål.

Himmelsk byråkrati Mange av beretningene handler om en Skaper like menneskelig som oss. En Skaper som har mistet grepet over det han/hun en gang skapte. Enten fordi byråkratiet har overtatt i paradis, og korrupsjon og kaos gjør at de onde sniker seg inn mens de gode blir utestengt. Eller fordi Skaperen, som i Mary Shelleys «Frankenstein», ikke forsto hva slags monster han skapte, og er maktesløs overfor blodbadet her nede. «Han stoppet igjen ørene og hylte over skrikene fra plyndrede landsbyer, bønnene fra blødende soldater, tryglingen fra Auschwitz.»

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer