Teppefall for Tony Blair?

Tidligere har Blair varslet at han vil gå av før neste parlamentsvalg, som etter britiske valglover må finne sted senest i 2010. Men stadig flere er nå lei av å vente på statsministerens lenge varslede avgang. Den synkende populariteten de senere år skyldes i all hovedsak krigen i Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BRITISKE MEDIER er lei av å vente på Tony Blairs lenge varslede avgang og tar nå saken i egne hender. «Slutt mens leken er god», oppfordret tidsskriftet Economist nylig på lederplass. Også avisene Independent og Guardian mener Blairs tid er i ferd med å renne ut - sistnevnte slår dessuten fast at statsministeren har seg selv å takke for sitt uføre. Politikeren og retorikeren som i 1997 ble skamrost av politiske kommentatorer verden over står nå daglig opp til skarp kritikk fra det britiske pressekorpset. Sist i rekken var anklagene om at Labour hadde mottatt hemmelige lån fra velstående forretningsfolk i bytte mot adelstitler og seter i det britiske Overhuset. Over halvparten av de spurte i en meningsmåling mener nå statsministeren bør ta sin hatt og gå. Nasjonale stridsemner som adelssaken, skolereformer, røykeforbud og terrorlovgivning til tross: Blairs synkende popularitet de senere år skyldes i all hovedsak krigen i Irak. Riktignok er hans plass i internasjonale historiebøker sikret etter innsatsen for fred i Nord-Irland, for internasjonal handling i Kosovo, for gjeldsslette for de fattigste afrikanske landene under G8-møtet i fjor, og for økt sikkerhets- og forsvarssamarbeid i EU. Men det er først og fremst den langvarige og blodige Irak-krigen som vil bli hengende ved hans politiske testamente i lang tid fremover.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer