Terapeutisk spikersuppe

Det skal være transparent i sminke og klær i vår. På terapifronten skal det være Voice Dialogue.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sidra Stone, som sammen med sin mann har skapt siste mote på selvutviklingsmarkedet, er ute med bok nummer to på det norske marked - «Din indre patriark - Den skjulte kraften som holder kvinner nede».

For å oppdatere de umoderne: Voice Dialogue er en såkalt kommunikasjonsmetode som Sidra og Hal Stone har utviklet for å bevisstgjøre oss om de forskjellige indre stemmene som styrer våre liv. Enkelte skeptikere vil kanskje hevde at dette vel i grunnen er målet for de fleste terapier - gamle som nye. Det revolusjonerende med Voice Dialogue er imidlertid, ifølge herr og fru Stone, at man kan gå på deres kurs for å lære å snakke med sine indre stemmer. Vi kan spille rollespill i grupper hvor vi blant annet kan få vår indre patriark i tale.

Tråkker på

Hvordan kjenne ham igjen? Den indre patriarken liker å vinne i tennis, og det er han som tar avgjørelsen om å beskjære buskene i hagen. Han snakker på en streng og bydende måte, og rett som det er, setter han seg som hodepine på venstre side av hodet. Den indre patriarken er ifølge Sidra Stone den stemmen, eller den delpersonligheten i oss som bærer på gamle patriarkalske tradisjoner, verdier og regler som er samlet i løpet av de siste seks tusen årene.

Ifølge fru Stone snakker den indre patriarken inne i hodet på alle, kvinne som mann, men han er selvsagt mest til skade og ulempe for kvinner fordi han hater sterke kvinner og tråkker på deres kvinnelighet. Han sitter rett og slett der (inni hodet vårt, altså) og ler en grusom, triumferende latter hver gang vi vil lykkes med noe. For at vi skal fatte håp, leser vi selvsagt om mange mirakuløst helbredende frigjøringsprosesser fra patriarken. Mange kvinner har for eksempel grått av takknemlighet over å få høre historien om den kvinnen som vred seg ut av patriarkens jerngrep og endelig en fullmånenatt i skogen kunne la menstruasjonsblodet flyte fritt ned i moder jord. Hvordan vi skal kunne komme så langt i vår utvikling? Kurs, naturligvis. Og så må vi blant annet lære oss å sette pris på patriarken. Det er ikke nok å dolke ham ned bakfra. Han har nemlig visse egenskaper vi kan ha bruk for - rasjonalitet, selvdisiplin og uavhengighet,

Fjorårets

Jeg røper vel ikke for mye når jeg forteller at vi også har en indre matriark som hybelboer på pensjonatet for delpersonligheter i vårt indre. Sidra Stone kommer ikke så mye inn på henne i denne boka, noe som kan tyde på at vi allerede nå kan gjette oss til tittelen på hennes neste. Skal jeg være helt ærlig, trodde jeg at Voice Dialogue var fjorårets mote. Metoden har ligget på ti-på-topp-listen en stund. Det er en stund siden Aschehoug utga Sidra Stones «Din indre kritiker», som var en stor lesersuksess og kom i to opplag. Dette er vel grunnen til at forlaget nå har kastet sine øyne på oppfølgeren. Det er ikke sikkert det er så lurt. Har man lest den første boka til amerikanske bestselgerforfattere innen selvutviklingsbransjen, kan man trygt slå seg til ro med at man har lest dem alle. Man kan si mye om Sidra Stone, men kunsten å koke suppe på spikeren sin, den kan hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer