Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Terapi?

De surfet på grunge-bølgen og Nirvana-hypen på tidlig 90-tall. Siden har de sinte gutta fått fans i mange leire. Nå holder irske Therapy? tre konserter i Norge.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både Oslo, Stavanger og Bergen får besøk av bandets mørke rock. Therapys særegne stil har gitt dem fans i både indie-, metal-, rock-, punk- og popkretser.

Nå er irene ute på skandinaviaturné, med gitarist og vokalist Andy Cairns i spissen som alltid.

Bandet var ett av de mange som slo seg opp på grunge-bølgen på tidlig 90-tall. Men bandet har holdt det gående også etter «the rise and fall of» Nirvana-ikonet Kurt Cobain. De befinner seg i det mørk-melankolske landskapet på aksen mellom heavy metal og alternativ rock, mellom Metallica og Nirvana.

Bandet hadde størst kommersiell suksess med albumet «Troublegum» og singelen «Screamager» i 1994. Siden den gang har de skiftet plateselskap, falt ut av det kommersielle fokus og fått blandede kritikker. Dagbladet anmelder var for eksempel ikke nådig mot bandet 1999-utgivelse «Suicide park - You First». Terningkast to og en påstand om at bandet selv trenger terapi kom det fra den kanten.

Bandets siste plate «Shameless» kom i fjor høst, i samarbeid med Nirvana-produsenten Jack Endino. Om dette har hjulpet på musikken, kan du blant annet høre i Oslo, Stavanger og Bergen de neste dagene.

Therapy? spiller på Studentersamfundet Chateau Neuf i Oslo tirsdag 9. april, Folken i Stavanger onsdag 10. april og Garage i Bergen torsdag 11. april.

Les mer om bandet på hjemmesidene til Therapy?.

ILLSINTE IRER:</B> Therapy? hadde størst suksess på 90-tallet med grønsj-bølgen. De neste dagene spiller de i Oslo, Stavanger og Bergen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!