Terje og Daniel endelig på TV

TROMSØ (Dagbladet): Du så sikkert de utrolige bildene fra snowboardessene Daniel Franck og Terje Håkonsens spektakulære Lofoten-show. Nå kommer dokumentaren om stevnet på TV.

I ettermiddag klokka 17.30 sender NRK1 et halv time langt program fra The Arctic Challenge fra Stamsund i Lofoten, snowboardstevnet som Terje Håkonsen og Daniel Franck sjøl arrangerte uka før påske.

Natur og brett

- Vi ønsker å etablere TAC som en årlig og svær begivenhet i Stamsund, der alle de beste i verden deltar. Da er det også viktig å dra opinionen inn i det som skjer. Jeg kan love en for-ent skildring av natur og idrett som sjelden har vært vist på TV før, sier Lars Antonsen, pressesjef for Francks og Håkonsens nordnorske superkonkurranse.

Engelske Chilli TV har produsert ett halvtimesprogram og ett timesprogram, som selges til over 150 land. NRK har valgt kortversjonen.

Lars Antonsen bekrefter at initiativtakerne og eierne av TAC - snowboardessene Terje Håkonsen og Daniel Franck - har jobbet i tett samarbeid med Chilli TV om produksjonen.

Bare på engelsk

Pål Gordon Nilsen, reporter i NRK-sporten, har sett programmet, som han egentlig skulle legge stemme på. Det har han droppet:

- Alt foregår på engelsk, selv intervjuene med Daniel og Terje. Det ville blitt feil å legge på stemme.

- Hvordan vil du karakterisere det tv-seerne får?

- Som et hipt og tøft laget program - et must for snowboardelskere. Selve konkurransen er tonet ned, og programmet er featurepreget.