GLAD FOR Å KUNNE HJELPE: Terje Tysland sier han er glad for å kunne hjelpe til slik at Gladsø Røberg fikk sett konserten hans. - Det er ingenting som gleder mer enn at folk setter pris på det man gjør, sier han til Dagbladet. Bildet er fra 2011 da han innlemmet Åge Aleksandersen i Rockheim Hall of Fame i Trondheim. Foto: Scanpix
GLAD FOR Å KUNNE HJELPE: Terje Tysland sier han er glad for å kunne hjelpe til slik at Gladsø Røberg fikk sett konserten hans. - Det er ingenting som gleder mer enn at folk setter pris på det man gjør, sier han til Dagbladet. Bildet er fra 2011 da han innlemmet Åge Aleksandersen i Rockheim Hall of Fame i Trondheim. Foto: ScanpixVis mer

Terje Tyslands gest til Tove Irén (44) ga henne hakeslepp: - Folk burde ta lærdom av det han gjorde

Tove Irén Gladsø Røberg er dårlig til beins og kom seg ikke opp bakken til konserten. Da tok Terje Tysland grep.

(Dagbladet): - Det begynte med at vi skulle på konsert hjemme hos Terje Tysland. Jeg er veldig dårlig til beins, og en kompis av meg som hadde vært der før sa at han trodde det kom til å bli vanskelig for meg å gå, sier Tove Irén Gladsø Røberg (44) til Dagbladet.

Gladsø Røberg, som bor i Steinkjer, er dårlig til å gå på grunn av en operasjon i ryggen. Hun forteller at hun går litt, men at det er vanskelig å gå i oppoverbakker.

Trønderrocker Terje Tysland arrangerer konserter årlig hjemme på sitt eget tun. For å komme seg dit må man opp en bratt bakke.

IMPONERT: Tove Irén Gladsø Røberg er imponert over omsorgen Terje Tysland viser til fansen. Foto: Privat
IMPONERT: Tove Irén Gladsø Røberg er imponert over omsorgen Terje Tysland viser til fansen. Foto: Privat Vis mer

- Jeg ringte ham for å spørre om jeg kunne ta taxi helt opp. Han tok telefonen med en gang selv om jeg ringte fra et ukjent nummer. «Vi skal nå alltids få deg opp», sa han, forteller Gladsø Røberg.

Hun fikk beskjed av Tysland om å sende ham en melding med navn og nummer, og at det hele skulle ordne seg.

Overraskende telefon

Kort tid etterpå får Gladsø Røberg en telefon fra Tyslands egen sjåfør som tilbyr seg å hente henne i Oppdal, hvor hun oppholdt seg hos et vennepar, for å kjøre henne og vennene hennes til og fra konserten.

- Jeg fikk beskjed om at jeg bare kunne ringe om lørdagen, og at han kom helt dit vi var for å hente oss. Det var sjåføren som kjørte musikerne til Tysland, og han kom med Tyslands egen bil. Han kjørte oss hjem etter konserten også, forteller Gladsø Røberg.

Tyslands sjåfør kjørte vennegjengen helt opp til tunet.

- Han hentet stoler også fikk vi en plass med kjempefin utsikt. Jeg måtte bare gå fem-seks meter, forteller Gladsø Røberg, som beskriver konserten med Tysland som helt fantastisk.

- Han spilte fra halv ti til halv tolv, sier hun.

- Like mye verdt

- Jeg synes det var helt utrolig av Tysland. Han viser virkelig at han setter pris på sine fans og gjør det han kan for dem. Jeg er imponert over at han bryr seg så mye om dem som kommer til tunet hans for å høre på ham, selv om han er en kjent person.

Gladsø Røberg mener Tysland viste en type omsorg som bør etterfølges.

- Andre musikere og folk burde ta lærdom av det Tyssland gjorde. Vi er like mye verdt som de som klarer å gå opp bakkene, sier Gladsø Røberg.

- Ingenting som gleder mer

- Jeg synes jo at de skal få med seg konserten selv om de er dårlige til beins.

RØRENDE: Da en mann falt over Rob O´byrne på en Coldplay-konsert, skjedde det noe helt spesielt. Plutselig ble han båret gjennom publikum, og dratt opp på scenen. - Publikum delte seg som Rødehavet, sier Rob. Video via CNN Vis mer

Terje Tysland ler godmodig når Dagbladet tar kontakt.

Tysland forteller at Gladsø Røberg lurte på om hun kunne kjøre drosje opp til tunet, men at det hadde blitt vanskelig å få til på grunn av organiseringen av konserten. 1000 mennesker kommer til konsertene han arrangerer hjemme på tunet sitt hver sommer.

- Hun hørtes så trivelig ut på telefonen. Det er all right å være behjelpelig. Vi bor jo ganske langt oppi lia. Gleden er på min side. Det er ingenting som gleder mer enn at folk setter pris på det man gjør, sier Tysland.