Terningkast seks er for lite

Neil Young fortjener en 12'er.

ENORMT: Neil Youngs første installasjon i det omfattende arkivprosjektet sprenger etablerte standarder innen retrofaget i fillebiter, skriver Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke. FOTO: EPA/ALBERTO ESTEVEZ
ENORMT: Neil Youngs første installasjon i det omfattende arkivprosjektet sprenger etablerte standarder innen retrofaget i fillebiter, skriver Dagbladets anmelder Sven Ove Bakke. FOTO: EPA/ALBERTO ESTEVEZ Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||

BOKS: Terningkast seks er egentlig for lite. Man trenger en terning til. Kanskje er dette en 12-er.

Neil Youngs første installasjon i det omfattende arkivprosjektet — meldt på Gratishaugen siden 1994 eller der omkring — sprenger etablerte standarder innen retrofaget i fillebiter.

Hysterisk forseggjort Innpakkingen er så forseggjort at det grenser mot det hysteriske. En massiv memoarbok full av bilder, avisutklipp, effekter og informasjon innbundet i en tilsynelatende patinert skinnimitasjon. Ti separate utgivelser samlet i en slags utbrettkartong, som deretter er plassert i en enorm pappkasse.

En ekstra liten skattkiste ligger også oppi der med den nevnte bonusskiva, et nedlastingskort for MP3-filer (for dem som absolutt vil nedverdige seg til høre Neil Young på den slags lavverdig avspillingsutstyr) og en replika av en liten notisblokk fra Los Angeles-klubben Whiskey A Go-Go. Så prises da også blu-ray-versjonen av «Archives» — den som Young selv mener du skal/bør/må ha for å yte hans bestrebelser rettferdighet — til snaut 2000 kroner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer