Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Terror er en alvorlig trussel

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I EN kommentarartikkel i Dagbladet 23. august forsøker Halvor Elvik å bagatellisere terrorfaren, samtidig som han mener jeg og FrP sprer frykt når vi krever nye tiltak mot terrortrusselen.Elviks artikkel blir i grunnen noe pussig siden vi bare to dager tidligere i samme avis kunne lese om at nordmenn med pakistansk opprinnelse har deltatt på terrorleire i Pakistan. Dette er personer som ifølge Dagbladet vil «kjempe for islamistiske verdier og mot USA.» 19. august fortale forsiden av Dagbladet: «Oslomann terror-arrestert i Tyskland.» Er det noen Elvik rammer med sin kommentar er det i alle fall Dagbladet selv.Historisk har Norge vært skånet for terror, men det er direkte naivt av Elvik når han nærmest avviser terrortrusselen. Det var ingen som trodde Spania skulle oppleve terrorangrep heller. Det er derfor ingen grunn til å ikke ta Storbritannias lærdom på alvor og forsterke arbeidet mot terrortrusselen.

NORSK ASYLPOLITIKK har lenge vært en av Europas mest liberale. Det er en utfordring at ni av ti asylsøkere som kommer til Norge ikke har identitetspapirer. Denne usikkerheten representerer en betydelig sikkerhetsrisiko. Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har da også en rekke ganger uttalt bekymring over det store antall identitetsløse asylsøkere og frykten for at terrorister bruker Norge som base mens de forbereder attentater. FrP har aldri tatt til orde for ytterliggående anti-terrorlover, men snarere å følge med utviklingen i våre naboland. Det handler om å være føre var. Hovedpoenget må være å ikke komme i en situasjon hvor Norge blir en frihavn for terrorister fordi lovverket ikke er oppdatert etter dagens trusselbilde.