Film: «The 15:17 to Paris»

Terrorangrepet mot et tog i Frankrike blir ny Clint Eastwood-film

Igjen har Clint Eastwood (86) funnet de vanlige gutta som ble helter når han skal lage film.

TRE HELTER OG EN REGISSØR: Alek Skarlatos (f.v.), Spencer Stone og Anthony Sadler var de tre amerikanerne som stoppet en terrorist på toget mellom Amsterdam og Paris for to år siden. Nå blir historien deres film, regissert av Clint Eastwood. Foto: NTB Scanpix
TRE HELTER OG EN REGISSØR: Alek Skarlatos (f.v.), Spencer Stone og Anthony Sadler var de tre amerikanerne som stoppet en terrorist på toget mellom Amsterdam og Paris for to år siden. Nå blir historien deres film, regissert av Clint Eastwood. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det var fredag 21. august 2015. Det var på et hurtigtog mellom Amsterdam og Paris at en mann med kalasjnikov begynte å skyte rundt seg. Han rakk å skade to personer, før tre barndomskamerater fra California overmannet ham.

Nå har Clint Eastwood valgt seg denne historien som utgangspunkt for den neste filmen han skal regissere, melder Deadline.

Den skal basere seg på boka «The 15:17 To Paris: The True Story Of A Terrorist, A Train, And Three American Heroes», som er skrevet av de tre kameratene, Anthony Sadler, Alek Skarlatos og Spencer Stone, sammen med Jeffrey E. Stern.

Filmen får tittelen «The 15:17 to Paris», og vil føye seg inn Eastwoods liste over filmer han har laget, basert på sanne historier, om vanlige menn som uventet ender opp med å få heltestatus.

Heltestatus

I 2016 kom filmen «Sully», om den amerikanske piloten Chesley «Sully» Sullenberger, spilt av Tom Hanks. Sully ble en helt etter at han landet et passasjerfly i Hudson River da flyet fikk problemer. Alle de 155 passasjerene overlevde. I etterkant ble det satt spørsmålstegn ved pilotens heltestatus.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer