<strong>FÅTT STUDIEPLASS:</strong> Terrordømte Anders Behring Breivik har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Oslo. Her Georg Sverdrups hus som inneholder HumSam-biblioteket, samt Universitetsbibliotekets administrasjon. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
FÅTT STUDIEPLASS: Terrordømte Anders Behring Breivik har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Oslo. Her Georg Sverdrups hus som inneholder HumSam-biblioteket, samt Universitetsbibliotekets administrasjon. Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX Vis mer

Terrordømte Anders Behring Breivik har fått tilbud om studieplass ved Universitetet i Oslo. Hva kan han vente seg?

Vi spør professor ved Institutt for statsvitenskap, Dag Harald Claes.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):

- Litt kvikt for de av oss som aldri har satt en fot i en institusjon for høyere læring: Hva kan Breivik forvente seg å lære under sin tid som student i statsvitenskap?

- Statsvitenskap er studiet av politikk. Det dreier seg om hvordan politiske myndigheter som stater dannes, hvordan de tar beslutninger og hvordan disse beslutningene blir akseptert av befolkningen. Det siste kan gjøres med makt, eller ved at folket får velge hvem som skal ta beslutningene og av til blir spurt hva de mener. Vi studerer også hvilke normer og idealer som ligger til grunn for politikken, for eksempel hva som gjør at demokrati framstår som viktig for noen og mindre viktig for andre. Sist men ikke minst studerer vi forholdet mellom statene, altså internasjonal politikk.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer