KOMMENTARER

Terrorens retning: Et blodigere barbari

IS svekket i Midtøsten, vender seg mer mot Europa

LIVREDDENDE HJELP: Hjelpemannskap tar hånd om skadede på Manchester Arena etter bomben mandag kveld. Foto: NTB Scanpix
LIVREDDENDE HJELP: Hjelpemannskap tar hånd om skadede på Manchester Arena etter bomben mandag kveld. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Interne kommentarer: Dette er en kommentar. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdning.
Publisert
Sist oppdatert

Selvmordsaksjonen i Manchester er en ny bekreftelse på hvordan råskapen i islamistisk terror utvikler seg. Terroristene beveger seg stadig dypere ned i blodig barbari. Når barn og ungdom blir brukt som bombemål, er alle grenser sprengt. Da kommer det heller ikke som noen overraskelse at IS påtar seg ansvaret for ugjerningen der 22 mennesker mistet livet og 59 ble såret.

Jihadistene er i en krig med Europa som er helt uten grenser når det gjelder mål og virkemidler. Det viser angrepenes karakter i Paris (to aksjoner), Nice, Berlin, London og Manchester. Våpnene er forskjellige, men tilpasset gjerningsmennenes muligheter: Automatvåpen, kniv, lastebiler, eksplosiver og selvmordsbomber. Mens angrepene på Charlie Hebdo og en jødisk forretning i Paris hadde en direkte – riktignok motbydelig - politisk begrunnelse, er de øvrige rettet mot mennesker helt uten tilknytning til politiske konflikter.

Blant de døde i Manchester er Saffie Roussos, ei åtte år gammel jente. 8-åringen ble offer fordi hun ville høre og se pop-idolet Ariana Grande. Dette barnet er ifølge en erklæring fra IS en korsfarer som må hevnes i Allahs navn. Konsertlokalet betegnes som «skamløst». Avsenderne lover også at den terror som kommer blir mer alvorlig enn i Manchester. De øvrige meldingene som har kommet etter angrepet, har liknende innhold.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer