DEBATT

Terror

Terroristenes nyttige idioter er de som nekter å innse terrorens årsak

Dere lever fortsatt i luftslottet i Disneyland.

GJETERBIKKJER: - Stein er en sau som ikke forstår at gjeterbikkjene Kent, Christian, Hege og Hans (og alle de andre varslere) er hans beste håp mot ulvene, skriver Kent Andersen (t.v.) Også avbildet, Hege Storhaug og Christian Tybring Gjedde. Foto: NTB Scanpix
GJETERBIKKJER: - Stein er en sau som ikke forstår at gjeterbikkjene Kent, Christian, Hege og Hans (og alle de andre varslere) er hans beste håp mot ulvene, skriver Kent Andersen (t.v.) Også avbildet, Hege Storhaug og Christian Tybring Gjedde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Eksterne kommentarer: Dette er en debattartikkel. Analyse og standpunkt er skribentens egen.
Publisert

9. april angriper Sebastian Stein meg for å «slå politisk mynt» på terroren i Stockholm, og spre frykt, splid og polarisering av samfunnet. Det er det samme innholdsløse tøvet som er sunget siden Theo van Gogh i 2004, og svaret mitt er som alltid: Det er ikke ytringsfrihet som splitter samfunnet. Det klarer islam fint selv, i alle land hvor Islam får fotfeste.

Kommentaren til Stein er basert samme retorikk som brukes av samvittighetsløse bedriftsledere mot varslere: «Akkurat nå som alt gikk så fint, ødelegger du alt med å sladre». Det legitimerer å pøse på med hets, brennmerking, bakvaskelser og mobbing mot de som rugger båten – helt til varslerne gir opp, og «konsensus» kan atter gjenopprettes. Men denne varsleren lar seg ikke mobbe. Du står overfor en ordkriger– ikke et nevrotisk rosablogger, så la meg fortelle deg hvem og hva som er problemet her:

«Hvordan vi reagerer, er opp til oss,» skriver han. Problemet er at Steins ønskede reaksjon er å IKKE reagere – akkurat som før. Han vil alle skal gråte sammen og holde munn, så ordner det seg sikkert. I stedet for reaksjon, vil han ha mer av rosetoget som går og går og aldri kommer til erkjennelsens dør, for han tror virkelig på at «vi står sammen». Men flere og flere voksne folk innser at terroren eskalerer nettopp fordi vi ikke står sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer