Terroristenes strategi

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TERRORISTENE FIKK DET

som de ønsket i Spania; regjeringsskifte og et kraftig varselsskudd for USAs allierte i Irak. Konservative José Maria Aznars regjering falt etter å ha tviholdt på ETA-sporet og villedet spanske velgere etter terroraksjonen 11. mars. Spanias endrede politikk har ført til alvorlige sprekker i USAs koalisjon i Irak.

Den israelske regjeringen besluttet uken etter å drepe Ahmed Yassin - Hamas åndelige leder. Likvideringen av Yassin har lenge vært en del av den israelske regjeringens strategi, og israelske talsmenn understreket at drapet fjernet en «viktig link til internasjonal terrorisme».

Umiddelbart kan det synes som om Madrid-aksjonene ble en stor seier for internasjonale terrorister, mens israelernes eliminering av Ahmed Yassin derimot var en viktig seier i krigen mot terrorisme. En nærmere gjennomgang av internasjonale terroristers strategi, endrer imidlertid dette bildet dramatisk.

DE FLESTE

terroraksjoner som har blitt utført i muslimske og vestlige land etter 11. september 2001, har blitt tilskrevet «fenomenet» al-Qaida, om man ser bort fra aksjoner i Israel, Russland og Colombia. Al-Qaida omtales vekselvis som organisasjon og nettverk, men kan beskrives som en ideologi like mye som en struktur.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer