TERROR I KULTUREN: Om morgenen 11. september 2001 gikk nitten unge menn om bord i fire forskjellige fly.
«Den Tjuende» handler om en ung mann som kunne ha vært med dem.
Boka, som har merkelappen roman, er i stor grad selvbiografisk.
ABDULLAH THABIT vokste opp i Asir, Saudi-Arabia. Det gjør også Zahi, fortelleren i «Den Tjuende». Samfunnet er fattig, og status bekreftes gjennom en sterk æresfølelse.
«Folk ser svært alvorlig på vanære, til de grader at de er beredt til å oppgi livet om de blir vanæret. Slike konflikter trekker gjerne ut, og de kan oppstå av en endeløs rekke årsaker. Enhver krenkelse er en katastrofe, og den kan ikke passere uten blodsutgytelse», skriver Thabit i boka.
Hans livshistorie, som bokfigurens, begynte med barneår på strenge koranskoler, følelsen av å stå utenfor og ikke lykkes. I boka blir Zahi ertet fordi han ikke er maskulin nok. Han føler seg veik og underlegen.
«Det jeg forbinder sterkest med barndommens verden, er stor sorg og en tyngende ensomhet», skriver Thabit.
Løsningen ble å late som om han var tøffere enn han var. «Jeg måtte prøve å være en annen enn meg selv for å beskytte meg.»
For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn
Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.
Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.
Gå til innlogging medVi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.
Vi bryr oss om ditt personvern
Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.
Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger