Terrorister og andre folk

For en høst dette har vært!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mens tribunalene arbeider jevnt og trutt med oppgjørene etter massakrene i Rwanda og Bosnia; mens fredsprosessen i Nord-Irland skal hedres med fredsprisen og ETA holder fast ved sin ensidige våpenhvile uten tidsbegrensning; mens argentinske dommere fengsler først én, så én til av juntamedlemmene fra det siste militærdiktaturet fordi gravide som fødte sine barn i Marinens mekanikerskole, forsvant og barna ble bortadoptert til barnløse offiserspar, ifølge siktelsene; mens Sør-Afrika rystes av Sannhetskommisjonens avsløringer, NATO har beredskap for å bombe Jugoslavia og USA og andre for å bombe Irak - var det på hengende håret at det ble regjeringskrise i Norge. På én prosent av statsbudsjettet.

Lykkelige lille land!

Et annet lite land prøver å finne den samme lykken, men oppdager at det er umulig uten at det forholder seg til fortida. Oppdagelsen har det ikke gjort selv. Den er pådyttet.

En iherdig jurist et helt annet sted fant bevis, mener han, for at en fremmed tidligere statssjef må bære ansvaret for et hundretall av hans medborgeres død eller forsvinning for mellom åtte og 25 år siden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer