Terroristjakt i Oslos gater

Underholdende jakt på «terrorister» i Oslos gater.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BOK: Sverre Knudsens andre bok for året er en thriller med utgangspunkt i høyst dagsaktuell tematikk. Han er ellers en produktiv ungdomsbokforfatter. Tidligere i år kom for øvrig Hjerte til salgs.

Den tidligere høyt profilerte advokaten Johannes Larsen er tørrlagt alkoholiker og arbeider som trikkesjåfør. Men han klør etter å finne ut hva som egentlig skjedde da han fem år tidligere så vidt berget seg ut av sin brennende leilighet, og hva som egentlig lå bak miljøvernsaken som ble hans bane som advokat.

Skjult nettverk

Samtidig blir han av ekskjæresten bedt om å overvåke en venninne av henne, og havner midt i en storpolitisk konflikt, sentrert rundt arbeidet med å få til en ny Oslo-avtale mellom PLO og Israel. De to han overvåker, drepes i et attentat. En venn beskyldes for å være terrorist, og plutselig er den gamle og den nye saken flettet inn i hverandre gjennom oppdagelsen av et skjult nettverk.

Knudsen trekker veksler på det nære samarbeidet mellom Arbeiderpartiet og etterretningstjenesten etter krigen, og nasjonens velvilje til å se en annen vei når fremmede makter utfører sine aksjoner på norsk jord.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer