STOR FANBASE:  Forfatteren Terry Pratchett opparbeidet seg etter hvert en svært lojal fanbase. Forfatteren døde i dag, 66 år gammel. Foto: NTB Scanpix
STOR FANBASE: Forfatteren Terry Pratchett opparbeidet seg etter hvert en svært lojal fanbase. Forfatteren døde i dag, 66 år gammel. Foto: NTB ScanpixVis mer

Terry Pratchett er død

Den britiske fantasy-satirikeren ble 66 år.

«Det er med ufattelig sorg vi kunngjør at forfatter Terry Pratchett er død. Verden har mistet en av sine lyseste, skarpeste hoder. Hvil i fred, Terry Pratchett.» Slik var meldingen som ble lagt ut på forfatterens Facebook-side litt over fire i ettermiddag av Larry Finlay ved forlaget Transworld Publishers.

Discworld
Den britiske forfatteren har gjennom Discworld-serien markert seg som en stor fantasyforfatter og ikke minst stor satiriker. Pratchett har solgt over 85 millioner bøker over hele verden.

Han er også kjent for boka «Good Omens» som han skrev sammen med Neil Gaiman, som besøkte Norge i fjor. Gaiman skrev en nydelig artikkel om Pratchetts raseri i The Guardian i 2014.

I 2007 fortalte han at han hadde blitt rammet av Altzheimer. Han opprettet da en donasjonsside for forskning på sykdommen. På slutten av sitt liv ble han en forkjemper for aktiv dødshjelp. Terry Pratchett ble 66 år.

Døden kom
Discworld-serien har et rikt persongalleri, men den eneste som dukker opp i samtlige bøker, er Døden. Som alltid snakker i versaler. I ettermiddag publiserte Pratchetts offisielle side disse tweetene:

«OMSIDER, SIR TERRY, MÅ VI GÅ SAMMEN» «Terry tok Dødens arm og fulgte ham gjennom dørene og videre til den svarte ørkenen under den endeløse natten ..» «The End.»

Anmeldelse av «I lovens navn»

Anmeldelse av «Det fantastiske lyset»