Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Tesla saksøker «Top Gear»

- BBCs oppførsel gir oss ikke noe annet valg.

UBRUKELIG? Nå går Tesla til sak mot BBCs bilprogram «Top Gear» for det de mener er villedende påstander i programmet. Foto: TESLA
UBRUKELIG? Nå går Tesla til sak mot BBCs bilprogram «Top Gear» for det de mener er villedende påstander i programmet. Foto: TESLA Vis mer

Elbilprodusenten Tesla saksøker nå BBC-programmet «Top Gear» etter at de kringkastet det de opplever som feilaktige påstander om bilmerket.

I en «Top Gear»-episode fra 2008 arrangerte programmet et løp mellom en Tesla Roadster og en bensindrevet Lotus Elise - utgangspunktet for elbilen.

I programmet fikk vi se programleder Jeremy Clarkson påstå at bilen gikk tom for strøm etter 89 kilometer, mens kameraene viste bilen bli dyttet rundt i en garasje.

- Det er rett og slett en skam at det ikke virker i den ekte verdenen, sa Clarkson.

Problemet var bare at bilen aldri gikk tom for strøm. Etter at programmet ble sendt, tok Tesla kontakt med BBC, som etter en liten stund innrømmet at bildene av bilen som ble dyttet bare var en illustrasjon over hva som kunne ha skjedd etter deres beregninger.

Ettersom episoden fortsatt selges på DVD, og kan ses i gjentatte repriser, har Tesla nå valgt å gå til sak mot «Top Gear». Ikke for å få økonomisk kompensasjon, men for å rette opp inntrykket av bilmerket:

- BBCs oppførsel gir oss ikke noe annet valg enn å saksøke dem for å rette opp i løgnene deres, uttaler Tesla ifølge bilbloggen Jalopnik.

BBC har ikke kommentert søksmålet - som du kan lese her - annet enn å anerkjenne det. Tesla påstår i dokumentet at heller ikke programmets påstander om at bremsene i den ene av testbilene røk, samt at en annen overopphetet, stemmer.

Tesla har nå opprettet en hjemmeside i anledning saken, teslavstopgear.com, der de gir inngående informasjon om sitt syn på det hele.

- Som verdensleder i EV-teknologi, er det eneste rette Tesla kan gjør overfor sitt publikum å stoppe «Top Gear»s misinformerende kampanje, og tilby sannheten, sier Teslas kommunikasjonssjef Ricardo Reyes ifølge Jalopnik.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media