- «Tetris» kan hindre flashbacks etter traumer

Om du spiller med en gang.

HEMMER SANSEINNTRYKKENE: Å spille spill som «Tetris» kan muligens hindre at folk som opplever et traume opplever såkalte «flashbacks» - men bare dersom det spilles rett etter hendelsen, mener en gruppe britiske forskere ved Oxford-universitetet. Foto: YOSHIKAZU TSUNO / AFP / SCANPIX
HEMMER SANSEINNTRYKKENE: Å spille spill som «Tetris» kan muligens hindre at folk som opplever et traume opplever såkalte «flashbacks» - men bare dersom det spilles rett etter hendelsen, mener en gruppe britiske forskere ved Oxford-universitetet. Foto: YOSHIKAZU TSUNO / AFP / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Å spille puslespillet «Tetris» kan hjelpe til med å redusere posttraumatisk stress, har britiske forskere kommet fram til ifølge BBC News.Forskerne ved universitetet i Oxford viste en forstyrrende video med ulykkesbilder til en gruppe forsøkspersoner, og etter en halvtime ble halve av gruppen satt til å spille «Tetris».

Får ikke festet segDisse testpersonene viste seg i ettertid å få færre «flashbacks» fra de forstyrrende bildene enn de som ikke spilte «Tetris».

Forskerne mener at siden hjernen ble opptatt med spillet, fikk ikke bildene tid til å feste seg til minnet for godt.- Vi ville finne en måte å dempe graden av «flashbacks» - de rå sanseinntrykkende av traumer som er overrepresentert i minnet til de med posttraumatisk stressyndrom, sier doktor Emily Holmes ved universitetet til BBC News.

Modifisere hjernenPosttraumatisk stress kobles ofte til soldater som har deltatt i en væpnet konflikt, men kan også ramme folk som har opplevd en sjokkerende og brå hendelse. Et av hovedtrekkene er ifølge BBC at forstyrrende bilder, lyder eller lukter vender tilbake i hverdagen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer