Tett på a-ha

Ny bok om a-ha viser andre sider av trioen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I over ett år har journalist og skribent Jan Omdahl (43) jobbet tett med Morten Harket, Paul Waaktaar-Savoy og Magne Furuholmen.

Til høsten er boka klar, 20 år etter hiten «Take On Me».

-  Det blir ingen biografi i streng forstand, men et tett, intimt og kritisk portrett, sier Omdahl.

Private bilder

Han har vært med på flere turneer, både i Tyskland, Østerrike og Russland. I tillegg har han flere ganger intervjuet gutta hver for seg.

-  Blant annet har jeg møtt Paul sammen med Lauren i New York, Morten på hytta på Sørlandet og Magne i atelieret. Dessuten har jeg hatt tilgang guttas private bildearkiv, sier Omdahl.

Men Omdahl lover ingen sensasjonelle avsløringer.

-  Det blir ikke mye sex, drugs & rock'n'roll. Jan Omdahl har fulgt a-has karriere fra sin tid som journalist i Beat og Arbeiderbladet på 80-tallet. I dag er han frilanser, og har igjen kastet sitt blikk på bandet. Men han karakteriserer seg ikke som noen fan. Hans favorittplate er bandets andre album, «Scoundrel Days», som han mener har gode låter og et rufsete trøkk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer