Tett race mellom Elvira og Marit

Jentene regjerer nå salgslista. Blant årets mest omtalte debutanter ligger Elvira Nikolaisen (25) foreløpig i teten.

Årets mest omtalte kvinnelige debutanter, Elvira Nikolaisen (25) og Marit Larsen (22), slapp forrige mandag hver sin soloskive. Begge to har blitt belønnet med sterke anmeldelser - «femmere» her i Dagbladet - og solid forhåndshype.

Elviras plateselskap SonyBMG shippet opprinnelig 8 000 eksemplarer av «Quiet Exit» til butikkene, men har fått enda flere bestillinger. Foreløpig har over 11 000 gått til anskaffelse av hennes lavmælte, pianobaserte solodebut, produsert av Turboneger-gitaristen Knut Schreiner.

-  Dette er en kjempebra start og mye plater på kort tid. Det er ekstra gøy når det er en debutartist, sier marketing manager Kim Paulsen i SonyBMG.

Rask hit

Etter det Dagbladet forstår har Marit Larsens popalbum «Under the Surface» solgt litt mindre, men ligger hakk i hæl. EMI, selskapet hennes, har sendt ut 16 000 eksemplarer til ulike forhandlere og føler seg trygge på å selge ut opplaget.

-  Det gjør vi helt sikkert, og mye mer enn det også. Men man kan ikke bare se på salgstall. Vårt mål er å etablere Marit Larsen som soloartist på egne premisser. Om vi selger 15, 20 eller 25 000 er litt sekundært, sier markedssjef Bjørn Rogstad.

Han innrømmer at EMI trodde det kunne ta litt tid å etablere Marit Larsen som soloartist.

-  Det har gått mye fortere enn vi hadde trodd. Vi har fått mye radiospilling og «Don\'t save me» har blitt en hit raskere enn vi antok. Og vi har en generell følelse av at alle ønsker at plata skal gå bra og det skyldes sikkert at plata er veldig bra, sier han.

 I TETEN:  Elvira Nikolaisens debutalbum «Quiet Exit» har solgt drøyt 11 000 i løpet av ei uke. Marit Larsen har skrevet låta alle går og nynner på for tida; «Don\' save me.» Albumet «Under the Surface» er også populært. Foto: Espen Røst/Bjørn Langsem
I TETEN: Elvira Nikolaisens debutalbum «Quiet Exit» har solgt drøyt 11 000 i løpet av ei uke. Marit Larsen har skrevet låta alle går og nynner på for tida; «Don\' save me.» Albumet «Under the Surface» er også populært. Foto: Espen Røst/Bjørn Langsem Vis mer

Moi i teten

Til tross for at Marit Larsen både har toppet singlelista og nedlastingslista med «Don\'t save me», selger likevel Elvira foreløpig litt bedre. Kim Paulsen mener at årsaken er at Moi-jenta favner et bredt marked.

-  «Quiet Exit» er ei plate som alle kan kjøpe. Både unge, gamle, kvinner og menn. I første omgang ser det lovende ut for å selge 20 000.

Redaktør i bransjebladet FaroJournalen og musikkanmelder i TV2s Absolutt Underholdning, Asbjørn Slettemark, mener det er litt tilfeldig hvem som ligger øverst.

Mira på turné

-  Jeg tror de kommer til å selge veldig jevnt, at den ene lander foran den andre er litt tilfeldig. Begge fikk maksimalt ut av lanseringsuka i media. Selv om Marit Larsen har gått litt bedre på radio, har begge også vært suksesser der, sier han.

Også Mira Craig frister fremdeles sultne musikkkjøpere i platehylla. Nesten 20 000 (som kvalifiserer til gullplate) har skaffet seg «Mira Mira» som ble sluppet på nyåret. 24. mars går Oslo-jenta løs på en omfattende norgesturné med rundt 100 spillejobber, som starter i Trondheim. Dagen etter sendes hennes nye musikkvideo, «Who make yuh», ut til tv-kanalene.

-  Jeg regner med at vi kan nå 30 000 ganske snart, spår Frank Bakke i plateselskapet Bonnier Amigo.