Teya møtte sin helt Dennis

Dennis Storhøi er en av ytterst få nordmenn med internasjonal fanklubb. Nå er en av hans største fans kommet ens ærend fra England for å se ham i «40» på Oslo Nye. - Dennis er en fantastisk skuespiller, sier Teya Atkins (25) fra Brighton.

Hollywood-filmen «Den 13. kriger», der Storhøi spilte mot blant andre Antonio Banderas, har ikke ført til et varig opphold på stjernehimmelen for den norske skuespilleren. Men mange nok la merke til ham, og i to år har en svært driftig fanklubb vært i virksomhet på Internett. På dennisstorhoionline.com kan du både lese om bakgrunnen og framtidsplanene til helten, diskutere karrieren hans, være med i konkurranser, se bilder og sågar kjøpe Dennis Storhøi-effekter. Foreløpig begrenset til T-skjorter.

- Han er helten

- Det er ikke så mange av oss, men det er egentlig litt av sjarmen, sier Teya Atkins fra Brighton.

Søndag kom hun til Oslo med en 90-punds flybillett, av én grunn alene: For å se Dennis Storhøi i Arne Berggrens stykke «40», som har premiere i kveld. Hun forstår ikke et ord norsk, og Oslo Nye er fortsatt ikke så ovenpå økonomisk at de kan stille med simultanoversetter. Likevel er dette noe Teya ser veldig fram til.

- Jeg setter stor pris på ham som skuespiller. For de fleste var Banderas helten i «Den 13. kriger», men for oss var det Dennis som utmerket seg.

65 medlemmer

Og «oss» i fanklubben er cirka 65 stykker, hvorav Teya er den nærmeste. De fleste er fra USA, og i hovedsak er de kvinner. Bare fire er menn. Klubben har vært operativ i to år.

- Hvordan var det å få en fanklubb?

- Næ-hæi, hva tror du? Det er jo en stor ære. Men jeg jo bare en helt vanlig fyr fra en liten del av verden. Men det er selvfølgelig hyggelig. Hver bursdag og til jul får jeg og familien gaver fra fanklubben.

Teya og hennes medsøstre har et par «spioner» i Norge som ftrer fanklubben med utklipp og informasjoner om Dennis Storhøi. Og neste søndag er det festdag på dennis-storhoionline.com. Da er det chatmøte mellom Dennis og fansen.