«Thale»-oppfølger blir dyrere og får amerikansk produsent

...Og regissøren utelukker ikke enda flere filmer om hulderjenta.

- Det starta med at vi filma i kjelleren til pappa med håp om å få vist filmen på et par kinoer. Men nå har det jo tatt helt av, sier «Thale»-regissør og manusforfatter Aleksander Nordaas.
 
- Surrealistisk I forrige uke ble det kjent at det Los Angeles-baserte produksjonsselskapet Epic pictures group skal være medprodusenter på en oppfølger til thrilleren «Thale», som kom på kino i Norge i begynnelsen av 2012.

Filmen, løst basert på norsk eventyrtradisjon om mytiske vesener, handler om to åstedsvaskere oppdager hulderjenta Thale i en gammel kjeller. Til nå er den første filmen solgt til omtrent 50 land, opplyser Nordaas.

At den amerikanske produsenten nå er med på laget, betyr ifølge Comoyo filter at oppfølgeren får et romsligere budsjett en den første filmen om Thale.

Regissøren omtaler det hele som surrealistisk.

- Vi har egentlig satt den betegnelsen på prosjektet helt fra starten av, så dette fortsetter bare trenden, sier Nordaas.

Vil utforske mer Regissøren, som for tiden er i Mosjøen og utvikler manuset til oppfølgeren, forteller at Epic pictures har fulgt «Thale» som slagsagent siden de så filmen under festivalen South by southwest i Austin i fjor.

- At noen som liker «Thale» som konsept og univers er med som produsenter er veldig bra for oss kreativt sett. De vil at vi skal beholde universet og utvikle historien, og ikke bare ut fra et kommersielt hensyn. Ingen ting er bedre enn det, sier Nordaas.

- Var det hele tida planen å lage en oppfølger?

- Både og. Vi laga den som en selvstendig film, men måten vi avslutta den på åpner jo for at det skal utforskes mer.

Engelskspråklig - Kan du fortelle noe om plottet i oppfølgeren?

- Det er dessverre litt for tidlig ennå, men vi vil grave oss dypere ned, og hva som skjer videre med Thale vil selvfølgelig være en naturlig del av historien. Engelsk blir hovedspråket, men vi kommer til å beholde det norske i den. Det er jo den norske mystikken og mytologien som gjør det hele spesielt.

- Hvor og når skal dere starte innspillinga?

- For meg vil det være helt tåpelig å flytte innspillinga ut av Norge, men ingen ting er spikra ennå. Det er jo en pågående politisk diskusjon om ulike incentivordninger som kan vippe ting den ene eller andre veien. Til slutt er det budsjettet som styrer hvor den filmes, men som sagt, jeg mener «Thale» er så sterkt knytte til Norge at den bør filmes her. Vi håper å komme i gang i løp av neste år.

- Skattkiste - «Trolljegeren», som også var en film knyttet til norsk mytologi gjorde det skarpt internasjonalt. Hva er det med det universet som gjør det attraktivt i utlandet?

- Det er noe helt nytt som verden ikke har sett før. Hollywood har mangla nye konsepter og lagd remakes i årevis, og når Skandinavia åpner den kulturelle skattkista er det klart det blir veldig eksotisk og noe de vil se mer av. Jeg håper dette bare er begynnelsen.

Mer «Thale»? - Hva med «Thale». Planlegger dere en lengere serie med filmer?

- Vi har flere tanker og skisser i hode om hvordan det kan utvikles etter toeren, men når det gjelder sånne ting må vi bare se hva som skjer.
 
Mens Nordaas blir hjemme i Mosjøen for å skrive manus, reiser for øvrig produsentene denne uka til filmfestivalen i Cannes for å prøve å selge «Thale»-oppfølgeren på det internasjonale markedet.

Glad: Regissør og manusforfatter Aleksander Nordaas jobber nå med manuset til «Thale»-oppfølgeren. Foto: Euforia Film / Filmweb
Glad: Regissør og manusforfatter Aleksander Nordaas jobber nå med manuset til «Thale»-oppfølgeren. Foto: Euforia Film / Filmweb Vis mer