Den helt unike historien om en løpende storfamilie fra Sandnes, del 2:

The Addams Family med piggsko

Bedre idrettsdokumentar er det ikke mulig å oppdrive i kongeriket innenfor denne feelgoodsjanger.

FAMILIEDEPARTEMENTET: Sesong 2 er klar der vi igjen får en helt unikt innblikk i nesten alt som rører seg i hodene til familien Ingebrigtsen. Meget godt fjernsyn, mener vår anmelder. Foto: Linn Amundsen, Zacapa Film
FAMILIEDEPARTEMENTET: Sesong 2 er klar der vi igjen får en helt unikt innblikk i nesten alt som rører seg i hodene til familien Ingebrigtsen. Meget godt fjernsyn, mener vår anmelder. Foto: Linn Amundsen, Zacapa Film Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Byrkjelo  20180819.
Filip Ingebrigtsen (25) sammen med pappa Gjert før  800 meter
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
Byrkjelo 20180819. Filip Ingebrigtsen (25) sammen med pappa Gjert før 800 meter Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

Team Ingebrigtsen, del 2:

Dokumentar-serie

Beskrivelse: Følger familien Ingebrigtsens vei til løpetoppen.
Kanal: NRK

«Dette er steinbra idrettsreality-TV fra en familie som virkelig står samlet i solskinn, sludd og stormkast»
Se alle anmeldelser

TV: Familien paa Gilje, The Addams Family, familien Ashton og La Familia må ha oss 1500 meter unnskyldt, men vår favorittfamilie er nå La Familien Ingebrigtsen. På godt. På vondt. På alt. Makaløst.

Lørdag kveld er det nemlig sesongpremiere på «Team Ingebrigtsen, del 2» der vi følger denne helt spesielle familien fra høsten 2016 og fram til nå.

Dette er en dokumentar i kategorien som både er tåreframkallende feelgood når det er konkurranser, men her er det også et vell med svette, rutiner, latter, oppturer, skader, knallharde treningsøkter, nye kjærester, nyfødt barn, hurra-meg-rundt, beinhard disiplin, mye søvn, riktig kosthold, noen medaljer, gråt, humor og selveste hovedfar i huset, Gjert.

Egne drømmer

Som i forrige runde får vi igjen et helt unikt nærbilde, og sobert innblikk, i en familie som satser hardere, galere, bredere og bedre enn de aller fleste. Dette for at trioen Henrik, Filip og Jakob skal nå sine mål, høye mål. Bli best. Være på pallen. Sette nye rekorder. Oppfylle sin egne drømmer. På friidrettsbaner verden rundt, og særlig på Bislett.

I år har vi da også sett at Jakob den unge virkelig har vist at han er et helt unikt løpende talent, men vi skal selvsagt ikke glemme Filip heller.

Han er også en utøver av ypperste klasse, og så er det Henrik som nok, bare han forbli helt skadefri, vil vise at han egentlig er den klart beste. De tre gutta driver hverandre. De drivere hverandre nesten til vanvidd, nei, de driver faren Gjert nesten til det.

Lille Ingrid

Han som er en ganske så unik far og innpisker, trener og moralsk vokter, bad guy & good guy og en helt spesiell motivator uten like for gromgutta, og etter hvert for vesle Ingrid som også bestemmer seg for å satse. På løp.

Ingrid er 11 år, og etterhvert da får hun sitt eget treningsprogram satt opp av pappa, hennes egen vilje. Gjert som aldri selv var en friidrettsutøver og som ikke har noen formell trenerutdannelse. Men, alle som følger med i norsk idrett veit for lengst at hans metoder må være ganske så bra når vi ser på hva trioen foreløpig har utført, og vi gleder dermed oss til fortsettelsen. I VM og OL.

Det er mange som nok vil mene mye om hvordan denne storfamilien holder på. Unorsk? Ja, men det er bra det. Med mor Tone som et solid anker i familien, men hun er også sjefen for motivasjon tribunelangs.

Steinbra

Det som fanger denne seer mest er blandingen av å være med på alt uten at det blir kleint, putefjernsyn som det er mer enn nok av overalt i media. Henrik viser også fram sine meget myke sider. Han frir på Operataket og han blir far.

Jakob får kjæreste som glir rett inn i Team herlig Kokos, og det er ikke lett når du har en Gjert som måler deg opp og ned for å se om hun tilfører ro og energi. Eller det stikk motsatte.

Dette er steinbra idrettsreality-TV fra en familie som virkelig står samlet i solskinn, sludd og stormkast. Det er også mye humor å spore også blandet mye smerte og ditto hjerte.

Heairop

Team Ingebrigtsen fortjener ikke hoderisting, men de fortjener respekt og høylytte heiarop. Hvis ikke pappa Gjert blir årets trener under Idrettsgallaen 2018 – han var nominert i fjor – så er det noe som er helt jantelovfeil i dette diagonale vinterlandet.

Familien Ingebrigtsen, sammen med gullgutten Karsten Warholm, har i løpet av noen få år gjort at interesse for å følge friidrett er godt og flott voksende. Tusen takk, men du Gjert: Jeg trenger å slanke meg mye for å bli nestbest i stille lengde. Ledig tid?

Anmeldelsen er bygd på de to første episodene av totalt seks.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer