Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Aphex Twin

Akkurat det tittelen sier.

CD: The Aphex Twin: Mozart for vår tid eller bare en elektronisk spilloppmaker som er usedvanlig flink til å skru knotter? Litt av begge deler, tenker jeg, noe også engelskmannen oppviser på denne kraftsamleren: Det meste her er svært bra remikser, mens annet bare er veldig flink knotteskruing.

En kjent historie, eventuelt løgn, er den om budet fra Warner Music som skulle plukke opp en Lemonhead-remiks. Aphex, alias Richard D. James, løp opp på rommet sitt, plukket opp noe tilfeldig rask han fant, ga det til budet og fikk en feit sjekk.

Kanskje ikke tilfeldig at akkurat den mangler. Her byr James på stort sett obskure remikser som garantert hadde gått i glemmeboka hadde det ikke vært for denne samleren. Og mange av de obskure artistene han har remikset, hadde nok også blitt glemt hadde ikke det vært for Aphex' udiskutable talenter. Mest for fansen.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling