Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Donald Trump i «The Apprentice»-klipp:

«The Apprentice»-produsent: -Trump bruker de mest krenkende og rasistiske ordene som finnes

Hevder han har videoopptak.

VIDEOTRØBBEL: Det stormet rundt daværende presidentkandidat Donald Trump da det ble offentliggjort et gammelt videoopptak hvor han sier det er helt greit å klå kvinner i skrittet. Nå hevder skuespiller og komiker Tom Arnold at han har klipp fra «The Apprentice» som er enda verre. Foto: AP Photo/David Goldman
VIDEOTRØBBEL: Det stormet rundt daværende presidentkandidat Donald Trump da det ble offentliggjort et gammelt videoopptak hvor han sier det er helt greit å klå kvinner i skrittet. Nå hevder skuespiller og komiker Tom Arnold at han har klipp fra «The Apprentice» som er enda verre. Foto: AP Photo/David Goldman Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Jeg har de ubrukte klippene fra «The Apprentice» der Trump bruker de aller mest krenkende og rasistiske ordene som finnes, sier skuespiller og komiker Tom Arnold i et intervju med Dori Monson i radioprogrammet KIRO.

Saken er også omtalt i People.com.

Det er ikke første gang påtroppende president Donald Trump er involvert i en videoskandale.

- Klå henne i skrittet

Under valgkampen skapte det overskrifter over hele verden da Washington Post publiserte en video som inneholder Trumps omtale av et mislykket forsøk på å forføre en kvinne og flere nedsettende utsagn om kvinner.

- Klå henne i skrittet. Du kan gjøre hva som helst, sier Trump i videoen, som under emneknaggen #trumptapes raskt spredte seg på Internett.

KVINNEKRITIKK: Donald Trumps omtale av kvinner er på ny gjenstand for kritikk. Denne gang grunnet en video fra 2005 der Trump beskriver hvordan man kan opptre rundt kvinner når man er rik og berømt som han er. Video: CNN Vis mer

Det har lenge versert rykter om at det eksisterer liknende videoklipp fra tida Trump var programleder i realityshowet «The Apprentice».

Det er disse videoklippene Tom Arnold nå hevder at han har i sin besittelse.

- Brukte «N-ordet»

Ifølge en tidligere produsent av «The Apprentice» skal Trumps oppførsel i de upubliserte klippene være langt verre enn i de famøse #trumptapes.

- Han satt der i stolen sin, og brukte «N-ordet», «C-ordet», og kalte sin egen sønn tilbakestående, sier Tom Arnold til KIRO.

I USA brukes beskrivelsen «N-ordet» om skjellsordet «nigger», fordi ordet er ansett for å være så utrolig krenkende at selv å gjengi det er problematisk. Også i Norge er ordet sett på som svært krenkende, og blir assosiert med rasisme.

«C-ordet» er en referanse til ordet «cunt», som også rangeres som et av de aller mest støtende ordene i det engelske språket.

Videoen består av bortredigerte klipp fra «The Apprentice», som to redaktører og en medprodusent skal ha laget som en slags julespøk. Den gang var det ikke snakk om at Trump faktisk kom til å vinne, og de tre hadde visstnok heller ikke troa på at en eiendomsmogul skulle kunne klare å vinne valget.

Men det gjorde han.

Ifølge Arnold skal Hillary Clinton ha kontaktet ham og bedt ham innstendig om å publisere videoklippene da hun skjønte at det ikke kom til å gå hennes vei.

Det har ikke skjedd ennå. Foreløpig skal bare noen få hundre ha sett videoen.

Skal vi tro Tom Arnold, vil det forbli sånn. De tre som laget videoen er livredde for å miste jobben og bli krevd for enormt store summer i erstatning, sier han.

Avgiften for å lekke dokumenter og informasjon fra «The Apprentice» ligger nemlig på 5 millioner dollar.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!