Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Artist Formerly Known As/Prince

Født som Prince Rogers Nelson, 7. juni 1958 i Minneapolis, Minnesota. Oppkalt etter sin fars jazzband The Prince Roger Trio, der Prince' mor Mattie var vokalist. Etter at foreldrene ble skilt tok hans stefar ham med på en James Brown-konsert i 1968. Dette skulle bli en skjebnesvanger aften både for 10 år gamle Prince og for populærmusikken.

En av de definitive artistene fra 80-årene, mye grunnet den internasjonale kjempesuksessen som både filmen «Purple Rain» og den tilhørende filmmusikken var.

Det var derimot de tre foregående albumene «Dirty Mind», «Controversy» og «1999» som la grunnlaget for denne kjempesuksessen. Med sin eklektiske blanding av hard funk, catchy Beatles-aktig pop, vakre ballader og mer rockete låter tok han pusten fra millioner av mennesker som umiddelbart gjenkjente et multitalent.

Genistreken til Prince er evnen til å beherske mange instrumenter, melodisk teft og en imponerende evne til fornye seg selv. En evne han kanskje ikke har fremvist i nevneverdig grad etter å ha skapt mesterverket «Sign O’the Times» i 1987.

I 1993 forandret han på lovlig vis navnet sitt til [symbol]. Et trekk, som sammen med problemene han hadde ovenfor plateselskapet sitt Warner, ledet artisten inn i et kunstneriske fall Det er ikke altfor mange som bryr seg om hva han kaller seg lenger.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media