Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

TV-programmet «Ungkarskvinnen» - «The Bachelorette»:

«The Bachelorette» får sin første afro-amerikanske ungkarskvinne

Etter 33 sesonger med hvite ungkarer og ungkarskvinner.

UNGKARSKVINNEN: I den kommende sesongen av «Ungkarskvinnen», er det Rachel Lindsay (31) som skal dele ut roser til et knippe utvalgte beilere. Rachel Lindsay er også en av kvinnene som deltar i nåværende sesong av «Ungkaren».  Foto: NTB scanpix / Wenn.com / Zpv/nyg 
UNGKARSKVINNEN: I den kommende sesongen av «Ungkarskvinnen», er det Rachel Lindsay (31) som skal dele ut roser til et knippe utvalgte beilere. Rachel Lindsay er også en av kvinnene som deltar i nåværende sesong av «Ungkaren».  Foto: NTB scanpix / Wenn.com / Zpv/nyg  Vis mer

(Dagbladet): Mandag kveld ble det kjent at 31 år gamle Rachel Lindsay fra Texas skal være den nye «ungkarskvinnen» i det amerikanske datingprogrammet «The Bachelorette».

Gjennom organisert dating og en rekke roseseremonier skal Rachel Lindsay etter planen luke ut sitt hjertes utkårede blant en rekke beilere som bor sammen i et svært herskapshus.

Kritisert i årevis

Nyheten ble offentliggjort under mandagens episode av «Jimmy Kimmel Live!», og markerer en historisk begivenhet i det lengelevende tv-programmet.

Siden oppstarten i 2002 har «The Bachelor» og «The Bachelorette» blitt en veletablert hit i USA. Men ABC, som står bak det populære tv-programmet, er blitt kritisert i årevis for at nesten alle de tidligere ungkarene og ungkarskvinnene har vært hvite.

HISTORISK: Nyheten om at Rachel Lindsay (31) blir den neste ungkarskvinnen i «The Bachelorette», ble offentliggjort under mandagens episode av «Jimmy Kimmel Live!». Foto: NTB scanpix / Wenn.com / Zpv/nyg
HISTORISK: Nyheten om at Rachel Lindsay (31) blir den neste ungkarskvinnen i «The Bachelorette», ble offentliggjort under mandagens episode av «Jimmy Kimmel Live!». Foto: NTB scanpix / Wenn.com / Zpv/nyg Vis mer

Etter 15 år og totalt 33 sesonger av «The Bachelor» og «The Bachelorette», blir Rachel Lindsay den første med afro-amerikansk bakgrunn som inntar rollen som kjærlighetssøkende ungkar eller ungkarskvinne.

Før Lindsay har det bare vært én ungkar med en annen kulturell bakgrunn enn etnisk amerikansk - nemlig venezuelanske Juan Pablo Galavis, som var ungkaren i sesong 18.

Tidligere deltaker

Ifølge Robert Mills, toppleder hos ABC, er rollen som ungkar/ungkarskvinne alltid forbeholdt en av fansens favoritter fra den forrige sesongen. Også Rachel er en av deltakerne i den nåværende sesongen av «The Bachelor».

- Rachel er intet unntak der, hun har vært fansens valg siden hun steg ut av limousinen. Hun er en selvsikker, vakker kvinne som vet hva hun vil i livet, og vi ser alle fram til å følge henne på hennes reise på jakt etter denne ene, spesielle mannen, sier Mills i ei pressemelding.

Sjef for ABC Entertainment, Channing Dungey, har tidligere uttalt at systemet med å velge ungkar fra fjorårets beilere kan være noe av årsaken til at det ikke er nok mangfold blant deltakerne.

- Vi må begynne å ha en mer mangfoldig gruppe kandidater i utgangspunktet. Det er noe vi virkelig vil bruke energi og krefter på, sa Dungey den gangen.

Sesongen som er i gang nå er er den mest blandede noensinne, med 22 hvite og åtte med en annen bakgrunn. I tidligere sesonger har det vært så få som én av deltakerne som har vært ikke-hvit.

Årets «The Bachelorette» blir den 13. i rekken med en kvinnelig ungkar, og har sesongpremiere 22. mai i år.

EKTE FREMMEDKYSSING: Alessandro Farhad spurte fremmede folk på gata i Torino i Italia om å kysse hverandre, inspirert av Youtube-suksessen «First Kiss», men uten modeller og skuespillere. Video: Youtube / Alessandro Mohammadi Farhad Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling