Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Beach Boys fikk sparken fra The Beach Boys

Mike Love lager dårlige vibrasjoner.

HIT, MEN IKKE LENGER: Mike Love (med caps) eier rettighetene til bandnavnet The Beach Boys. I en pressemelding opplyser han at (fra venstre) Al Jardine, David Marks og Brian Wilson ikke får være på videre turnevirksomhet. Bare Bruce Johnston er inne i varmen, sammen med Love og backingbandet. Foto: Scanpix
HIT, MEN IKKE LENGER: Mike Love (med caps) eier rettighetene til bandnavnet The Beach Boys. I en pressemelding opplyser han at (fra venstre) Al Jardine, David Marks og Brian Wilson ikke får være på videre turnevirksomhet. Bare Bruce Johnston er inne i varmen, sammen med Love og backingbandet. Foto: Scanpix Vis mer

The Beach Boys-vokalist Mike Love er en omstridt figur. Det blir neppe færre Google-treff på ting som «Mike Love is a douche» og «Mike Love is evil» etter at det ble kjent at 71-åringen, som etter diverse rettslige bataljer sitter på rettighetene til bandnavnet The Beach Boys, har gitt Brian Wilson, Al Jardine og David Marks sparken fra framtidig turnévirksomhet.

WILSON OG JARDINE er i likhet med Love blant de gjenlevende grunnleggerne av den legendariske popgruppa, mens Marks opprinnelig ble hyret i 1962 som erstatter for Jardine. De tre fikk beskjed via pressemelding om at deres tjenester ikke lenger var ønsket, og at bandets konserter i England denne uka blir de siste med denne «konfigurasjonen».

- Konfigurasjonen etter 50-års-jubileumsturnéen vil ikke inkludere Brian Wilson, Al Jardine og David Marks, skrev Love i pressemeldingen, ifølge Daily Telegraph.

Det var Love som hentet det sårbare geniet Wilson, The Beach Boys udiskutable midtpunkt, og de to andre inn til gjenforeningsturné og comebackalbum i anledning 50-årsjubileet. I sommer besøkte bandet Norge, og fikk en femmer på terningen av Dagbladet.

MEN NÅ får det altså være nok, mener Love. Av økonomiske grunner vil han nå legge turnévirksomheten på is en periode, for at ikke etterspørsel og betalingsvilje skal svekkes:

- Man må være forsiktig så man ikke blir overeksponert..

Når etterspørselen igjen er på topp, vil «The Beach Boys» turnere igjen, men da med Love og backingbandet, som blant annet teller Loves sønn, Christian.

- Jeg er skuffet og skjønner ikke hvorfor han ikke vil turnere med Al, David og meg. Vi hadde så mye moro der ute. Og det er jo vi som er de egentlige Beach Boys, uttalte Wilson til CNN.

På den annen side finnes det dem som tar Love i forsvar, som den driftige fetteren som ga struktur og framdrift til de mer ustrukturerte Wilson-brødrene.

Det hører med til historien at det ikk er så veldig lenge siden Wilson uttalte at han aldri, aldri, skulle turnere med bandet igjen. årsak: «They're zany guys. They're crazy».

AL JARDINE gir seg imidlertid ikke uten kamp. Han har startet en internettkampanje der Love oppfordres til å la de tre medlemmene få være med videre.

Man kan forestille seg at stemningen blir lun og fin backstage under ukas avslutningskonserter i Royal Albert Hall og Wembley Arena, de siste med de tre originalmedlemmene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media