SAMLES IGJEN: Historien om The Beach Boys har vært lang og tidvis vond. Etter mange års krangel står nå de gjenlevende medlemmene av bandet igjen på scenen under søndagens Grammy-show. I dette fotoet fra 1979 ser du på bakerste rad Brian Wilson, Al Jardine og nå avdøde Dennis Wilson. Foran er Mike Love og også avdøde Carl Wilson. Av-og-på-medlemmet David Marks er ikke med på bildet, men står også på scenen søndag. Foto: AP/SCANPIX
SAMLES IGJEN: Historien om The Beach Boys har vært lang og tidvis vond. Etter mange års krangel står nå de gjenlevende medlemmene av bandet igjen på scenen under søndagens Grammy-show. I dette fotoet fra 1979 ser du på bakerste rad Brian Wilson, Al Jardine og nå avdøde Dennis Wilson. Foran er Mike Love og også avdøde Carl Wilson. Av-og-på-medlemmet David Marks er ikke med på bildet, men står også på scenen søndag. Foto: AP/SCANPIXVis mer

The Beach Boys lover «Good Vibrations» på scenen

Opptrer på Grammy-scenen søndag, etter år med anstrengt forhold.

The Beach Boys lover «Good Vibrations» på Grammy-scenen søndag, etter år med anstrengt forhold.

I dagene før har Mike Love, Al Jardine, David Marks og Bruce Johnston vært i studio for å øve sammen med Brian Wilson - for første gang på mer enn 20 år, melder USA Today.

Wilson (69) medgir at han har sommerfugler i magen før Grammy, men sier:

- Det er en lykkelig følelse. Vi høres alle bra ut. Sangene er like friske som dagen de ble laget.

Dette blir første gangen Beach Boys spiller under Grammy-showet. De vant heller aldri noen pris. Det er helt greit for Love (70).

- Det er flott at kreftene bak Grammy setter oss høyt nok til at vi er ønsket i showet. Det er en fantastisk milepæl, sier han om bandets 50-årsjubileum.

- Det vakre er at sangene som Brian og jeg skapte, vil overleve oss.

Al Jardine (69) fastslår at gjenforeningen «var uunngåelig, til tross for alle ryktene om det motsatte».

- Det er lett for at band går i filler. Men hvis vi kan komme sammen og gjøre det igjen, kan alle, selv i denne økonomiske situasjonen. Folk trenger håp og en vei ut av desperasjonen. Vi kan bringe gode vibrasjoner til alle, lover han.

På scenen vil veteranene få selskap av Foster the People og Adam Levine fra Maroon 5.

(NTB)