The Beatles er i iTunes

Var det dagens store nyhet?

Under overskriften «Tomorrow is another day. That you'll never forget.», inviterte Apple i går ettermiddag til en iTunes-relatert kunngjøring klokka 16.00 i dag.

Forhåndsspekulasjonene gikk høyt: Om at The Beatles-katalogen endelig kommer til iTunes, om en straming-tjeneste som vil være en direkte konkurrent til Spotify og norske Wimp, og om en mulig iTunes-versjon for iPhone-konkurrenten Android.

Avisa Wall Street Journal var en av flere som på forhånd mente å vite at The Beatles endelig kommer til iTunes.

Det viste seg å stemme, for de etterlengtede Beatles-platene er nå på plass i iTunes Store.

Det er en begivenhet i seg selv. Men var det ikke noe mer? Vi trodde det, ettersom The Beatles-katalogen ble sluppet før annonseringen klokka 16.

Vår høyst ukvalifiserte gjetning - en vi delte med en lang rekke andre medier - var at det måtte være snakk om en fullblods streamingtjeneste. Tida er utvilsomt overmoden for at Apple entrer dette markedet.

Men det som dukket opp på Apple-forsida, var «bare» The Beatles.

Det er ikke første gang vi og andre medier har tolket hemmelighetskremmeriet fra Apple feil. Det er bare å ta selvkritikk for det.

Så til dagens nyhet: At det har tatt så lang tid å få The Beatles på plass for digitalt salg i iTunes, skyldes trolig at Yoko Ono og Paul McCartney har stått på bremsene.

Dagens overraskelse er likevel at Apple tror dette er noe en hel verden vil huske for alltid.

The Beatles har jo vært over alt, alltid - bortsett fra på iTunes.