The Beatles-kveld i «Idol»

Vi anmelder låtene i rask rekkefølge.

ROCKER: Jørn Trollebø Kvalheim (23) hadde stor suksess med sin Foo Fighters-tolkning forrige helg. I kveld er det The Beatles som gjelder.  Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
ROCKER: Jørn Trollebø Kvalheim (23) hadde stor suksess med sin Foo Fighters-tolkning forrige helg. I kveld er det The Beatles som gjelder. Foto: Lars Eivind Bones / DagbladetVis mer

Tara Lill Flåten Nicolaisen (17) fra Lakselv synger «Come Together»
«Come Together» er The Beatles på sitt mest rocka. Tara forsøker å gi denne smygende saken en tilbakelent «cool» i verset, for så å dra på i refrenget. Det funker ikke helt. Det blir litt for bakpå og funk-tilsnittet kjennes malplassert. Litt Alannah Myles uten mystikken. Men attityden er der.

Ingvar Olsen (24) fra Kvaløya synger «While My Guitar Gently Weeps»
Ingvar er av dette finaleheatets morsomste deltakere å høre på når han treffer. Men noen ganger er han litt uheldig, som i dag. Det er ingenting i veien med låtvalget, og han gir dette melankolske eposet et florlett og luftig tilsnitt. Problemet er bare at han drukner i bandet innimellom. I tillegg har han litt timingproblemer. Men du store så fint han synger.

Anniken Høve (29) fra Sortland synger «Don't Let Me Down»
Voksenrockeren Anniken er på trygg grunn igjen. Når det er sagt, er det varere toner enn det vi er vant til fra den kanten som serveres fra hennes, for anledningen, sarte stemmebånd. Hun formidler sårheten på en fin og overbevisende måte og faller ikke for fristelsen å bli for affektert. Ektefølt og formidabelt.

Jesper Jenset (17) fra Molde synger «Let it Be» I en The Beatles-aften som denne er det vel ikke til å unngå, men stort traustere låtvalg enn dette er det ikke mulig å foreta. Jesper synger den fint, han - men når seansen er over, føler du ikke at han har sagt eller vist så fryktelig mye mer enn at han faktisk kan synge helt OK. Over midtveis i fianlerundene må man trå til med noe mer slagkraftig en adekvate plankeversjoner.

Tara Lill Flåten tolket The Beatles «Come Together». Foto: Stella
Tara Lill Flåten tolket The Beatles «Come Together». Foto: Stella Vis mer

Jørn Trollebø Kvalheim (23) fra Måløy synger «Eleanor Rigby»
Det er moro å høre at noen har gravd litt dypere i skattekisten. Jørn var definitivt på hjemmebane da han tolket Foo Fighters forrige helg, og det kan tyde på at han ikke har klart å slippe det moduset helt. Det er greit å legge mye av seg selv i en tolkning, men noen ganger trenger han å begrense seg selv en liten smule. Han har mye trøkk og lidenskap, men det går en hårfin grense før det tipper over i Meat Loaf-pompøsitet. Han er hårfint innafor.

Chinook Lamers (16) fra Sør-Fron synger «Yesterday»
Det var dette med å velge ihjelspilte låter da. Men: belønningen blir desto større om du makter å sette ditt personlige preg på noe som er så innarbeidet. Og hva skal man si - i dag traff Chinook for første gang innertieren. Forvandlingen hun har vært gjennom siden finalerundene startet, er intet mindre enn formidabel. Fra en usikker og litt fåmælt jente til en særpreget formidler av funklende format. Hun har en aldeles nydelig klang og en helt egen måte å frasere på, som hun for all del må dyrke. Det skorter egentlig på gode vinnerkandidater i år, men fortsetter hun på denne måten, er det ikke sikkert at denne sesongen trenger å ende i et antiklimaks.

Ingvar Olsen. Foto: Stella
Ingvar Olsen. Foto: Stella Vis mer