The Beatles relanserer tegnefilm

De tre siste beatle'ene har planer om å leie inn ett av Europas mest moderne tog - og male det gult. George Harrison, Paul McCartney og Ringo Starr vil bruke toget i nylanseringen av gruppens tegnefilm «Yellow Submarine» fra 1968.

Det blir ingen billig fornøyelse for de tre gjenværende medlemmene i The Beatles, for det vil koste mer enn 100.000 pund (1,25 millioner kroner) å malte om de 18 vognene i Eurostar-toget, skriver The Sun. Men George, Paul og Ringo er jo ikke akkurat noen fattiglus, så prosjektet lar seg nok finansiere.

- Verden vil bli rammet av gulfeber. George, Paul og Ringo er i hundre, sier en talsmann for de tre til avisen.

Nyutgaven av «Yellow Submarine» vil inneholde scener som ble redigert vekk fra førsteutgaven, og på albumet som slippes samtidig med filmen, kommer nye mikser av klassikere som «With A Little Help From My Friends» og «Lucy In The Sky With Diamonds».

I mai i år ble det kunngjort at The Beatles i løpet av året vil gi ut en sang som er gravd fram fra en haug med opptak gjort i 1968. John Lennon er vokalist på denne sangen, som ble innspilt samtidig med det opprinnelige «Yellow Submarine»-albumet i det berømte Abbey Road-studioet i London.

Den nye singelen og nylanseringen av «Yellow Submarine» blir sentrale ledd i feiringen av det fans har døpt «Beatlennium-prosjektet. I gruppens hjemby Liverpool blir 120.000 billetter til en egen hyllestskonsert med artister som Boyzone og Robbie Williams lagt ut til salg med det første.(NTB)