Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Beatles til iTunes? Trolig ikke denne gangen heller

Rykteflom før kveldens Apple-lansering.

TIL ITUNES? Den remastrede The Beatles-katalogen til iTunes? Det er ett av ryktene før kveldens Apple-jippo. Foto: SCANPIX
TIL ITUNES? Den remastrede The Beatles-katalogen til iTunes? Det er ett av ryktene før kveldens Apple-jippo. Foto: SCANPIX Vis mer

||| (Dagbladet.no): Er det en tilfeldighet at Apple har lagt sitt lanseringsjippo med «rock» som tema til samme dato - 09.09.09 - som den remastrede The Beatles-katalogen slippes i mono- og stereoutgaver på cd og The Beatles Rock Band lanseres?

Eller betyr valget av dagen idag at The Beatles nå endelig blir tilgjengelig for kjøp i iTunes Store?

Muligheten for at det mest gigantiske hullet i iTunes-katalogen skal fylles på et arrangement med slagordet «It's only rock and roll, but we like it», er et av de heteste ryktene før kveldens lansering. Men ifølge flere medier, deriblant Financial Times' TechBlog, avviser EMI, som sitter på rettighetene til masterinnspillingene, at dette vil skje nå.

Og det kan virke fornuftuig nok: Å lansere katalogen på iTunes mens folk enda løper til butikkene for å handle cd-bokser, vil kanskje ikke være det smarteste markedsføringstrekket.

Neste hete rykte er at Apple skal lansere en «Spotify-killer», en streamingbasert abonnementstjeneste som en utvidelse av iTunes Store.

Her går spekulasjonenen på at Apple ventet til bare et par dager før kveldens lansering med å godkjenne Spotifys iPhone-app for salg i App Store. Dermed ville en lansering av en konkurrerende løsning komme før Spotifys produkt har satt seg for alvor blant iPhone- og iPod touch-brukerne.

Selv om Apple vil tjener gode penger på 3G-trafikken i mobilnettverket som genereres av Spotify-bruk (Apple får andeler av trafikkintektene fra AT&T i USA) og på et økt salg av telefoner Apple har en meget god profittmargin på til kunder som lar seg overbevise av Spotify-muligheten, er det liten tvil om at Apple gjerne vil tjene mest mulig på kundenes musikkbruk også.

Da er en streamingløsning i iTunes unektelig en naturlig tanke. Men igjen: Det er snakk om rykter, av det besnærende, men ubekreftede slaget.

Mer sannsynlig er det at det er hold i ryktene om at iTunes vil bli oppgradert med sosiale funksjoner som knytter tjenesten opp mot nettsamfunn som Facebook og Last.fm, og at Apple i samarbeid med de store plateselskapene vil lansere et nytt albumformat i iTunes Store med ekstramateriale og multimediaelementer som skal lokke folk til å kjøpe album i stedet for enkeltlåter.

I tillegg skal det helt sikkert lanseres nye dingser i kveld, deriblant nye iPod-modeller, muligens med kamera.

Gizmodo hevder å ha bilder av de nye modellene - en iPod touch med kamera og en en iPod nano med større skjerm.

Mac1.no har en bra oversikt over de mest utrebredte spekulasjonene.

Følg meg på Twitter: @janomdahl

IPOD: Apple vil trolig lansere nye iPod-modeller på sitt «rock»-event i kveld. Foto: APPLE
IPOD: Apple vil trolig lansere nye iPod-modeller på sitt «rock»-event i kveld. Foto: APPLE Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling