Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Beatles til Norge 9. november

På vinyl, altså.

I BOKS: Hele The Beatles-katalogen slippes nå på vinyl i remastret utgave. Foto: Scanpix
I BOKS: Hele The Beatles-katalogen slippes nå på vinyl i remastret utgave. Foto: Scanpix Vis mer

Dagbladet var tidlig ute med nyheten om utgivelsen av den remastrede Beatles-katalogen på vinyl i november. Så tidlig at plateselskapet i Norge verken kunne bekrefte eller avkrefte - før i dag.

Men nå er det offisielt: 9. november slippes en gedigen samleboks med hele The Beatles- katalogen, remastret på 180 grams vinyl i stereo. Albumene selges også enkeltvis.

Titlene inkluderer The Beatles' 12 originale UK-album, utgitt mellom 1963 og 1970, den opprinnelige USA-utgivelsen Magical Mystery Tour som nå er en del av gruppens kjernekatalog, og Past Masters, Volumes One & Two, som inneholder flere A-sider, B-sider, EP-spor og sjeldenheter som ikke er tilgjengelige på de originale studioalbumene.

Amerikanske nettbutikker åpnet tidlgere i uka for forhåndsbestillinger der boksen var priset til 400 dollar, eller nær 2300 kroner. Enkeltalbumene skulle koster 23 dollar, eller vel 130 kroner. Men disse tilbudene ble raskt trukket tilbake. Det er usikkert om dette skyldes feil prising.

Uansett blir moroa dyrere i Norge. Plateselskapet antyder at priser ut i butikk trolig vil kunne ligge rundt 200 kroner for enkeltalbum,  315-320 kroner for dobbeltalbum og ca. 3500 kroner for bokssettet.

LA JULEHANDLEN BEGYNNE: The Beatles-boksen med alle bandets album remastret og presset på 180 grams vinyl. Foto: EMI
LA JULEHANDLEN BEGYNNE: The Beatles-boksen med alle bandets album remastret og presset på 180 grams vinyl. Foto: EMI Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media