Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

Lager film

The Beatles-vikaren som forsvant: - Han ville blitt ydmyket

Jimmie Nicol var en del av The Beatles i 13 dager. Nå ber sønnen hans om at det ikke lages film om livet hans. 

FILMPLANER: Da Ringo Starr var syk og måtte fjerne mandlene kom Jimmie Nicol inn som vikar. Nå ber sønnen hans om at det ikke lages film om livet hans. Foto: Zuma press / NTB Scanpix
FILMPLANER: Da Ringo Starr var syk og måtte fjerne mandlene kom Jimmie Nicol inn som vikar. Nå ber sønnen hans om at det ikke lages film om livet hans. Foto: Zuma press / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Mer enn et halvt århundre etter at Jimmie Nicol steppet inn som vikar for Ringo Starr, planlegges det en film om livet hans. Tidligere denne måneden skrev Billboard at Roy Orbisons sønn, Alex Orbison, hadde sikret seg rettighetene til å filmatisere boken «The Beatle who vanished», på vegne av Roy's Boys Films, og Ashley Hamiltons 449 Productions.

Boken er skrevet av Jim Berkenstadt, og omhandler livet til trommeslager Nicol, som var vikar for Ringo Starr i 13 dager i 1964, fordi Starr var syk og måtte fjerne mandlene. Nicol spilte 10 konserter med The Beatles, og deltok også på pressekonferanser og intervjuer.

Nå ber Nicols sønn, Howie Nicol, om at filmprodusentene lar faren hans være.

Forsvant fra rampelyset

- Han vil føle seg ydmyket av en film som skal definere ham. Det ville vært forferdelig, sier Howie Nicol til The Times.

Han sier likevel at han forstår at musikkhistorikere og Beatles-fans har interesse for farens liv. Howie Nicol skal ikke ha hatt kontakt med faren sin på 13 år, og sier til avisen at han ikke vet hvor han bor eller om han er i live, men at han er sikker på at faren ikke ville likt filmplanene.

Jimmie Nicols forsvant fra rampelyset for mange år siden. Ifølge boken «The Beatle who vanished» skal livet hans blant annet ha vært preget av misbruk og økonomiske problemer.

- Fengslet av historien

I en e-post til Billboard sier Ashley Hamilton at han var interessert i filmrettighetene til boken, med en gang han hørte historien.

- Jeg hører mange historier og denne fengslet meg med en gang. Alle vokser opp og ønsker å bli president eller et Beatles-medlem, men å være det i 13 dager! Det må knuse sjelen til et menneske. Det handler i virkeligheten om det eldgamle spørsmålet, om det er bedre å aldri ha vært det, eller å ha vært det i 13 dager?, forklarer Hamilton.

Alex Orbison ble også fascinet av historien om Nicol, som ble tatt inn i varmen som et «Beatles»-medlem, for deretter å bli satt av på flyplassen etter 13 dager.

- Den andre halvdelen av historien er blitt til et mysterium. Det ser ut til å kunne appelere til mange, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media