Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

«The Big Bang Theory»

«The Big Bang Theory»-stjernene kjemper mot kjønnsforskjellen. Gir bort millionbeløp til kollegaene.

Gutta minsker lønna med 842 300 kr hver.

SUKSESS: Komiserien «The Big Bang Theory» har siden premieren i 2007 oppnådd stor suksess over hele verden. Her hjemme i Norge er det kanalen TVNorge som sender serien. Foto: NTB Scanpix.
SUKSESS: Komiserien «The Big Bang Theory» har siden premieren i 2007 oppnådd stor suksess over hele verden. Her hjemme i Norge er det kanalen TVNorge som sender serien. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Det har lenge vært en «snakkis» om den enorme kjønnsforskjellen blant skuespillerne i Hollywood, når det kommer til lønn. Det viser seg at mannlige skuespillere tjener mye mer enn kvinnelige, til tross for at de ofte har en like stor rolle i filmer og serier.

- Forskjellen mellom mann og kvinne i Hollywood er helt galskap, har skuespiller Ashton Kutcher tidligere uttalt.

Nå har de fem hovedrollene i den populære komiserien «The Big Bang Theory» nylig signert en avtale om lønnskutt, sånn at to kvinnelige sentrale rolleinnehavere i serien skal få hevet lønna si.

Mayim Bialik og Melissa Rauch, som spiller rollene «Amy» og «Bernadette», tjener nemlig kun 20 prosent av det motspillere gjør. Det skriver Huffington Post.

Lønnsforhandlinger

Jim Parsons (Sheldon Cooper), Kayley Cuoco, Johnny Galecki (Leonard Hofstadter), Kunal Nayyar (Rajesh Koothrappali) og Simon Helberg (Howard Wolowitz) har vært med siden premieren i 2007 - en jobb de har tjent gode penger på.

Hele gjengen topper lista over de best betalte tv-skuespillerne i verden, hvor Parson ligger på en regjerende førsteplass, og er dermed den skuespilleren som tjener mest penger i Hollywood.

Nå kutter disse gutta 842 300 norske kroner hver fra sin totale lønn på 8 423 000 kroner per episode, for å øke lønningene til Bialik og Rauch.

De to har vært med i serien siden sesong 3. Rauch ble raskt en av de mest sentrale rollene da hun begynte, samt at Bialik har fått hele fire Emmy-nominasjoner for sin rolle som kjæresten til «Sheldon» i serien.

De tjener til per dags dato rundt 1 684 600 hver per episode, og går gjennom en kontraktsforhandling med CBS denne uka. Det skriver Variety.

Med pengene fra sine medskuespillere, vil de også tjene rundt 3 790 350 kroner - per episode.

Håver inn

«The Big Bang Theory» har vært en stor suksess helt fra begynnelsen. Til sammen har serien håvet inn inn over 1 milliard dollar til medieselskapet Warner Bros, som vil si 8 423 000 000 norske kroner.

Serien er en amerikansk komedie som har gått på CBS siden 2007, og er skapt av Chuck Lorre og Bill Prady. Showet er sentrert rundt fem hovedpersoner, hvor seerne spesielt følger de smarte gutta «Sheldon Cooper» og «Leonard Hofstadter» i deres jakt på kunnskap, kjærlighet og sosial kompetanse.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media