Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Black Keys

Rå og høyenergisk garasje-bluesrock fra amerikansk duo.

CD: Tenk deg en krysning av The White Stripes, R.L. Burnside og Jimi Hendrix, og du er i nærheten av det råskårne uttrykket til Ohio-bandet The Black Keys.

At gitar, vokal og trommer kan være mer enn nok lyd, har vi hørt fra de gamle Mississippi-gutta, som - mye takket være plateselskapet Fat Possum - er blitt innspilt og sendt ut på turné de siste åra. T-Model Ford besøkte blant annet festivaler i Bergen og Notodden i fjor.

The Black Keys er en del av noe som likner på en ny bluesbølge. Unge North Mississippi Allstars mikser f.eks. moderne bluesrock med den gamle Mississippi-tradisjonen, og Jon Spencer Blues Explosion kompet på en plate i 1996 bluesbestefar Burnside.

Den tradisjonelle Mississippi-bluesen kjennetegnes gjerne ved at temaet og beatet terpes igjen og igjen, men melodien er viktigere hos The Black Keys. «Thickfreakness» er den andre plata til noen-og-tjueåringene Dan Auerback (gitar/vokal/låtskriver) og Patrick Carney (trommer/produsent), innspilt i løpet av 14 timer på enkelt utstyr. Det høres, den usminka råskapen biter seg fast i hver snerrende gitartone og hvert dunkende trommeslag. Spill høyt!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media