The Black Keys

Rå og høyenergisk garasje-bluesrock fra amerikansk duo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CD: Tenk deg en krysning av The White Stripes, R.L. Burnside og Jimi Hendrix, og du er i nærheten av det råskårne uttrykket til Ohio-bandet The Black Keys.

At gitar, vokal og trommer kan være mer enn nok lyd, har vi hørt fra de gamle Mississippi-gutta, som - mye takket være plateselskapet Fat Possum - er blitt innspilt og sendt ut på turné de siste åra. T-Model Ford besøkte blant annet festivaler i Bergen og Notodden i fjor.

The Black Keys er en del av noe som likner på en ny bluesbølge. Unge North Mississippi Allstars mikser f.eks. moderne bluesrock med den gamle Mississippi-tradisjonen, og Jon Spencer Blues Explosion kompet på en plate i 1996 bluesbestefar Burnside.

Den tradisjonelle Mississippi-bluesen kjennetegnes gjerne ved at temaet og beatet terpes igjen og igjen, men melodien er viktigere hos The Black Keys. «Thickfreakness» er den andre plata til noen-og-tjueåringene Dan Auerback (gitar/vokal/låtskriver) og Patrick Carney (trommer/produsent), innspilt i løpet av 14 timer på enkelt utstyr. Det høres, den usminka råskapen biter seg fast i hver snerrende gitartone og hvert dunkende trommeslag. Spill høyt!

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer