Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Black Neon

Kraftwerk? Nuggets? Pink Floyd!?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

CD: The Black Neon (Steve Webster) er litt av en referanseråner. «Søt, liten Kraftwerk-kopist», var tanken som slo ned i kroppen da debutskiva «Arts & Crafts» ble satt på play. Synthlinjene hang som svevestøv over åpningssporet «Ode to Wieder», og låta gled sakte framover som «Trans-Europe Express». Men vent nå litt, på andresporet «Ralph & Barbara» gnåler Steve i god gammel folkrockstil, tredjesporet «Cast That Light» minner underlig om Van Morrison (Them) sin versjon av Dylans «It\'s All Over Now Baby Blue», og er det ikke restene av Pink Floyds syresurrealistiske pompøsiteter vi hører på «The Ghosts»?

I tillegg får vi Daft Punkske gitarer, Cans krautmonotone rytmer, og svermeri à la Air. Steve har tatt datamaskinen og laget en futuristisk og melodisk folkrockplate. Funker nok ikke rundt leirbålet, men er ypperlig til melankolsk søndagslytting.