- The Blacksheeps går glipp av titusener

Fordi de ikke spilte selv på hitlåta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): I gårsdagens Dagbladet fortalte faren til The Blacksheeps-gitarist Emilie at bandet «følte det var juks» da de ikke fikk lov til å spille selv på studioinnspillingen av «Oro jaska beana». Bare vokalist Agnete fikk være med, mens resten av bandet ble byttet ut med profesjonelle musikere.

Dette kan ført til at bandet går glipp av vederlagsmidler på flere titusener av kroner, tror Anders Odden, prosjektmedarbeider for Musikernes fellesorganisasjon.

- Dette dreier seg ikke bare om at The Blacksheeps er blitt urettferdig behandlet. De er blitt fratatt inntekter fra den låta som kanskje kommer til å bli deres eneste hit. Det må jo være surt for dem å gå glipp av penger som for eksempel kunne blitt brukt til innkjøp av nye intrumenter, sier Odden til Dagbladet.no.

- Ikke ondsinnetOddens regnestykke baserer seg på at musikere får inntekt fra Gramo når verket de spiller på framføres offentlig. Hvis The Blacksheeps hadde vært registrert som musikere på låta, ville dette gitt gode kroner i kassa. Ifølge Oddens beregninger kan låta ha blitt spilt så hyppig som 500 ganger på nasjonal radio. 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer