The BlackSheeps lager filmmusikk

Er med i ny barnefilm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): Plateaktuelle The BlackSheeps kommer, med noen få unntak, til å ta pause fram til sommeren. Ett av disse unntakene er lørdag, når bandet skal spille inn video til «Cancellation» i Trondheim.

Låta skal nemlig være med i en viktig scene i den kommende barnefilmen «Bestevenner».

- For oss var det viktig at The BlackSheeps er ekte vare, at de skriver låtene sine selv. Trøkket og stemningen passet veldig bra til filmen, forteller filmens regissør Christian Lo (32), som også skal regissere musikkvideoen.

Handler om mot
«Bestevenner» er en historie om tre unge jenter fra Gudbrandsdalen, hvorav én - Naisha - er en asylsøker som en dag forsvinner brått.

De to andre bestemmer seg for å ta nattoget til Oslo i et forsøk på å finne henne.

- The BlackSheeps-låta er med i en scene når jentene kommer til Oslo. Da ville vi ha en rockelåt med litt trøkk i. Budskapet i teksten til The BlackSheeps og budskapet i filmen matcher også bra: Det handler om mot - om det å tørre og våge noe, sier regissør Lo.

Musikkvideoen han skal spille inn vil både inneholde klipp fra filmen, konsertklipp med bandet og en sekvens der hovedpersonene i filmen og The BlackSheeps har popkornkrig på en kino.

AVBRYTER PAUSEN: The BlackSheeps skal stort sett ha fri fram til sommeren. Til helgen gjør de unntak for å spille inn musikkvideo. FOTO: SCANPIX
AVBRYTER PAUSEN: The BlackSheeps skal stort sett ha fri fram til sommeren. Til helgen gjør de unntak for å spille inn musikkvideo. FOTO: SCANPIX Vis mer

Flere kjente navn
«Bestevenner» har kinopremiere 30. oktober, og er Los debutfilm. Han har vunnet flere priser siden sin første kortfilm for barn, eksamensfilmen «Punktert» (2001).

Filmen er laget av produksjonsselskapet Filmbin, med base i Lillehammer.

- Når en lager ting for barn, bruker man ofte egen barndom som referansemateriale. Det passer oss fint å holde til på et lite sted når vi skal fortelle historier om barn fra utkanten. Historier fra Oslo er det sikkert andre som gjør bedre enn oss, sier Lo, som selv er fra Vinstra.

I tillegg til de tre hovedpersonene (spilt av Live Marie Runde, Regine Stokkevåg Eide og Johanna Ado Girirpio) har regissør Lo fått med seg flere etablerte skuespillernavn til filmen - blant dem Ane Dahl Torp, Anders Baasmo Christiansen og Jon Øigarden.

REGISSØR: Christian Lo.
REGISSØR: Christian Lo. Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer