The Blacksheeps til Melodi Grand Prix

Se den komplette artistlista her.

VOKSEN-MGP:The Blacksheeps tar steget fra MGP Junior til Melodi Grand Prix i 2011. Foto: Fredrik Arff/NRK
VOKSEN-MGP:The Blacksheeps tar steget fra MGP Junior til Melodi Grand Prix i 2011. Foto: Fredrik Arff/NRKVis mer

(Dagbladet): Klokka 13.00 i dag ble de tolv siste delfinaledeltakerne til årets Melodi Grand Prix presentert på Hard Rock Cafe i Oslo.

The Blacksheeps, som vant Melodi Grand Prix Junior i 2008, er med i år med låta «Dance Tonight». I tillegg stiller Hanne Sørvaag, som skrev Didrik Solli-Tangens «My Heart Is Yours», med låta «You're Like A Melody».

DELTAR: Hanne Sørvaag (t.v) skrev Didrik Solli-Tangens (i midten) vinnerlåt «My Heart Is Yours» fra i fjor med Fredrik Kempe (t.h). I år deltar hun som artist. 
FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET.
DELTAR: Hanne Sørvaag (t.v) skrev Didrik Solli-Tangens (i midten) vinnerlåt «My Heart Is Yours» fra i fjor med Fredrik Kempe (t.h). I år deltar hun som artist. FOTO: HENNING LILLEGÅRD / DAGBLADET. Vis mer

Noora Noor, Grethe Svendsen og Stella Mwangi er andre artister som er med.

Mandag for ei uke siden ble de ni første deltakerne i Melodi Grand Prix 2011 offentliggjort. Blant navnene som skal delta i første delfinale, som finner sted på Ørland i Sør-Trøndelag, er Helene Bøksle, Carina Dahl, Sichelle, Gatas Parlament og Babel Fish.

Fire delfinaler Lørdag 15. januar går den første delfinalen av stabelen. Det skjer på Ørland i Sør-Trøndelag.

DEBUTERER: Grethe Svendsen er en erfaren artist, men debuterer i MGP-sammenheng.
DEBUTERER: Grethe Svendsen er en erfaren artist, men debuterer i MGP-sammenheng. Vis mer

Derfra går to artister direkte til finalen 12. februar, mens to artister går til «sistesjansen» i Sarpsborg 5. februar. Lørdag 22. januar, er det duket for delfinale nummer to, som står i Florø, mens den tredje delfinalen er i Skien den 29. januar.

Samme mønster med at to artister går direkte til finalen, og to til «sistesjansen», følges der.

Den 29. januar vet vi altså seks av åtte artister som skal konkurrere mot hverandre i den norske Melodi Grand Prix-finalen 12. februar.

De to siste artistene kommer på plass lørdag 5. februar i Sarpsborg. Der konkurrerer de som endte på tredje- og fjerdeplass i delfinale en til tre mot hverandre i «sistesjansen», i tillegg er den femte- og sjetteplassen som fikk flest stemmer i de tre første rundene, med i konkurransen.

Finalen i Melodi Grand Prix står i Oslo spektrum den 12. februar, og da konkurrerer altså åtte deltakere mot hverandre.

Programledere NRK sitt sportsanker Anne Rimmen og MGP-general Per Sundes skal lede Melodi Grand Prix sine fire delfinaler og finalen.

Den europeiske finalen, Eurovision, avholdes i Tyskland i mai. Det fordi tyske Lena stakk av med seieren under årets Eurovison-finale i Telenor arena 29. mai. Lena vant med låten «Satellite».

Didrik Solli-Tangen deltok for Norge med «My heart is yours», og endte på en beskjeden 20. plass.

PROGRAMLEDERE: Per Sundnes og Anne Rimmen skal lede Melodi Grand Prix 2011. Foto: Torbjørn Berg
PROGRAMLEDERE: Per Sundnes og Anne Rimmen skal lede Melodi Grand Prix 2011. Foto: Torbjørn Berg Vis mer