Sal Tlay Ka Siti er høstens slager på Det Norske!

The Book of Mormon er i særklasse det beste på lenge

Men, hvem våger seg til å skrive og sette opp musikkspillet The Boof of Islam?

MORO MED MORMONERE: The Book of Mormon vil sørge for at Mammon bosetter seg på Det Norske Teateret i høst og neste år. Og, skuespillerne er i særklasse bra alle sammen, men spesielt Kristoffer Olsen(foran t.v.) og Frank Kjosås. Og bak t.h., også et funn, Preben Hodneland. Foto: Fredrik Arff.
MORO MED MORMONERE: The Book of Mormon vil sørge for at Mammon bosetter seg på Det Norske Teateret i høst og neste år. Og, skuespillerne er i særklasse bra alle sammen, men spesielt Kristoffer Olsen(foran t.v.) og Frank Kjosås. Og bak t.h., også et funn, Preben Hodneland. Foto: Fredrik Arff. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Jesu Kristi Kirke av siste dagers hellige for ei forestilling The Book of Mormon er. Ja, den er så svinsk bra som anmelderne vil ha det til, selv om NRK var litt mer lunkne og skriver «Kvifor Det Norske Teatret bruker høsten til ei oppsetjing som ein like gjerne kunne sett i London eller New York kan ein jo spørje seg om. Men hele ensemblet kjem godt ifrå dette.».

Vel, det hadde blitt ganske smalt på norske teaterscener hvis vi ikke fikk oppleve Pinter, Mozart og Shakespeare i norsk oversetting på norske scener eller at vi måtte dra til Syden for å høre utenlandsk musikk. I The Book of Mormon er det Are Kalvø som har oversatt dette til geriljanynorsk. Kalvø er nærmest genial i all sin burleske og særs drøye deilighet. . Det Norske Teatret har med Mormoner-boka sett lyset denne høsten, ja, langt inni neste år og kanskje inn i en slags evigheten. Dette er noe av det morsomste satt opp på ei norsk scene, det har da også gått som en farsott i USA og England siden premieren i 2011. Stykket er skrevet av Trey Parker, Robert Lopez og Matt Stone som mange vil kjenne igjen som skaperne av animasjonsserien South Park.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer