Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Kultur

Mer
Min side Logg ut

The Brad Mehldau Trio

Mer nobel triokunst

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med undertittel «Art of the trio, vol. 5» fortsetter pianist Mehldau, bassist Larry Grenadier og trommeslager Jorge Rossy sin ambisiøse nypløying av standardrepertoar, årgangspop og Mehldaus egne komposisjoner. Denne gang står bl a poplåter som «Cry Me A River» , «The More I See You» (noen som husker Chris Montez?) og «Secret Love» på spillelista, og trioen lar ingen stein være usnudd i sin omgang med materien.

Mehldau & co er for lengst tapetsert med superlativer, og trioen er stadig en overveldende lytteopplevelse. Internkommunikasjonen virker telepatisk, Mehldaus lange soli er teknisk frapperende overflødighetshorn av uttrykksvilje og det hefter en ung, energisk friskhet ved musiseringen. Ikke minst bidrar det til at Mehldau-trioen blir en slags stilistisk motsats til Keith Jarretts modne og minimalistiske «Standards»-trio, den for tida andre permanente storheten innen dette formatet.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!